InicioNoticiasEleccionesGandia tindrà el primer parc aquàtic caní amb Més Gandia

Gandia tindrà el primer parc aquàtic caní amb Més Gandia

La intenció és reutilitzar l’actual llac existent al parc Ausiàs March, amb un gran espai verd i d’aigua per a activitat i jocs.

- Publicidad -

La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, ha presentat les principals propostes de la coalició d’esquerres pel que fa a garantir el benestar animal. 

La principal, és la creació d’una xarxa de parcs canins a les zones periurbanes, «on els gossos puguen estar lliures dins d’un recinte acotat i condicionat, amb l’objectiu que els animals hi puguen córrer i socialitzar amb altres animals. També els propietaris entre ells (recordem que per a moltes persones passejar el gosset és una bona manera d’eixir al carrer i parlar amb altra gent)».

Però, el projecte més emblemàtic és un Parc acuàtic caní, el primer de la ciutat, «amb la reconversió del llac del parc Ausiàs March i el seu entorn. Cal insistir que tots els projectes que presentem són factibles, tant des del punt de vista pressupostari com tècnic».

El director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, ha explicat que «el llac és una zona que creguem que té molt de potencial, però no s’utilitza, per això plantegem reconvertir l’espai en una zona recreativa i de bany per als animals, com ja existeix en altres ciutats. Tancarem el recinte i hi posarem jocs i un sistema de depuració i fonts a l’aigua perquè els animals puguen gaudir-ne amb total seguretat i sistemes de vigilància». 

Luis Escobar, veterinari jubilat, ha recordat que la nova llei de tinença i benestar animal obliga els ajuntaments ha cedir obligatòriament espais en parcs i jardins per a que hi puguen caminar les mascotes. «Nosaltres volem anar més enllà amb la creació de zones perquè hi puguen fer exercici, jugar, socialitzar-se…» .

Altres propostes 

– Ajudes anuals al Consell Animalista per desenvolupar programes vinculats al benestar animal.

– Redacció d’una nova ordenança animal que, amb especial atenció en el sacrifici zero, integre els nous serveis, els nous drets i les noves obligacions de propietaris i propietàries, de respecte i defensa animal, amb intervenció de les associacions corresponents. 

– Major control, per una banda, de la cria i venda, i de l’altra, del maltractament i abandonament, afavorint la utilitat pública de les entitats de protecció i protectores i que la protecció animal siga considerada un servei públic d’interès.

– Campanyes periòdiques de vacunació, esterilització i identificació per als animals de companyia de persones sense sostre, en risc d’exclusió social i víctimes de violència de gènere.

-Continuar amb els sistemes de control de colònies de pardals i altres espècies silvestres que habiten en espais públics municipals, basats en mètodes ètics.

– Els serveis públics municipals hauran d’intervindre per preservar la seguretat dels animals, especialment en situacions d’evident risc per a la seua vida o per condicions climatològiques o inanició, així com totes aquelles situacions que assenyale la Llei sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia.

– Incrementarà el personal i els mitjans de la policia local amb la formació necessària perquè s’encarregue de tots els assumptes policials vinculats amb els animals, incloent-hi els casos de maltractament, abandonament, identificació, sacrifici, etcètera. 

-Més Gandia facilitarà l’admissió d’animals de companyia en albergs municipals, cases d’acollida per a dones maltractades i residències de gent gran perquè els animals no hagen de patir la separació. 

– Adhesió de Gandia al programa VIOPET (cases d’acollida per a animals de companyia de persones víctimes de violència masclista).

– Establiment de la normativa municipal per a l’acceptació d’animals de companyia en el transport públic.

-Ampliació del programa CER (captura, esterilització i retornament) de gats fins aconseguir la quantitat necessària d’esterilitzacions. 

– Campanyes d’informació ciutadana sobre obligacions i responsabilitats de les persones encarregades legals o temporals dels animals i per conscienciar sobre la inconveniència de depositar en vies públiques de manera arbitrària menjar i altres objectes destinats als gats de carrer fora dels llocs específicament destinats a això, prèviament planificats per l’ajuntament.

-Foment de l’acceptació dels gossos en establiments en què els propietaris estiguen d’acord amb la iniciativa Pet Friendly.

– Es mantindrà la normativa de no atorgar autoritzacions ni subvencions per a espectacles que utilitzen animals, especialment circs amb animals, corregudes de bous, bous al carrer i tir i arrossegament.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

La primera fase del Plan Energético de Gandia ahorra 63.928 € y reduce emisiones en 99,35 toneladas

La primera fase del Plan Estratégico Energético y de Reducción de Emisión de CO2 de Gandia ha finalizado. Con ella, la instalación de placas...

Las Escuelas Infantiles Municipales de Gandia inician el curso con mejoras en personal y recursos educativos

Las Escuelas Infantiles de Gandia ya están en marcha. Desde el pasado 9 de septiembre, 398 alumnos se han ido incorporando progresivamente a las...
- Publicidad -

José Manuel Prieto: «La financiación local debe mejorar para que los ayuntamientos puedan asumir todos los servicios públicos»

El curso político ha arrancado. José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, habla con Som Gandia con la misma ilusión con la que empezaba el...

Sergi Miralles: «Con ‘L’àvia i el Foraster’ queremos que la gente se entretenga, se emocione y aprenda algo»

En Som Gandia hablamos con el director Sergi Miralles que nos lleva a través del proceso de creación de su primera película, "L’àvia i el...
-Publicidad -Newspaper WordPress Theme