15.5 C
Gandia
16 abril 2024
InicioNoticiasEleccionesCompromís Més Gandia Unida signa el seu “Codi feminista”

Compromís Més Gandia Unida signa el seu “Codi feminista”

- Publicidad -

La candidatura Compromís Més Gandia Unida ha signat aquest matí el seu “Codi Feminista”, que regirà les actuacions, tant pel que fa la gestió pública, com a l’organització i la relació interna de les tres formacions des d’una perspectiva de gènere, igualitària.

Un codi intern, que reflecteix allò que Compromís Més Gandia Unida també demana a la societat: la igualtat real entre dones i homes des de tots els àmbits.

- Publicidad -

El Codi Feminista es basa en 5 àmbits d’actuació: Polítiques internes d’igualtat de gènere; Polítiques d’impacte en la societat amb perspectiva de gènere; Comunicació, imatge i llenguatge; Condicions laborals i de la militància; Assetjament, actituds sexistes i percepció de discriminació de la coresponsabilitat.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques (Compromís) ha recordat que des de les regidories de Més Gandia no han deixat de lluitar aquesta legislatura per la igualtat, “amb polítiques transversals, a totes les àrees municipals i també en les accions preses com a govern local. Tenim un compromís ferm per tal de continuar lluitant perquè la igualtat siga una realitat algun dia i no necessitem exigir-la”.  

“Una proposta amb la voluntat política de revertir la situació pel que fa a la paritat en l’estructura i el canvi de la cultura organitzativa masculina. L’existència d’una cultura organitzativa feminista, d’un marc normatiu per potenciar la paritat i la gestió dels espais i òrgans de l’organització amb perspectiva feminista. Paritat en el repartiment de totes les tasques de l’organització, incloent també les de cura i benestar. Existència de paritat en tots els processos d’accés a tots els àmbits i òrgans de l’organització. Cal col·laborar amb els moviments feministes i actuar com a altaveu de les seues demandes a les institucions”, ha explicat Vicenta Ferrer, núm. 5 de la candidatura(independent).

- Publicidad -

En definitiva, es tracta d’una despatriarcalització. “Volem fugir del terme feminització, perquè no només volem que les dones siguen capaces de governar (dependrà també de la seua voluntat), sinó fer també en l’organització interna una reflexió sobre les masculinitats, que afecten a conductes i actituds que de vegades, per no detectar-les, no es poden corregir. Ens agradaria que el codi, a banda de regir les nostres actuacions, potencie les polítiques públiques que ja  està fent Més Gandia des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament”, ha conclòs Josepa Costa (ERPV).


CODI FEMINISTA

1. Assegurar la paritat en els espais de presa de decisions. Presència equilibrada de dones i  homes en tota l’organització, tot evitant reproduir la divisió sexual del treball.

2. Dur a terme polítiques d’impacte en la societat amb perspectiva de gènere. Per això, treballarem per la incorporació de la perspectiva feminista en el disseny de polítiques en totes les àrees: urbanisme, educació, serveis socials, medi ambient, cultura, hisenda, administració, seguretat, serveis bàsics, esport, sanitat i participació.

3. Donar suport, promocionar i participar en col·lectius i iniciatives feministes de la ciutat i de la comarca.

4. La coalició Compromís més Gandia Unida farà ús del llenguatge no sexista en tota la documentació i discurs públic. La imatge de l’organització serà igualitària i representativa de la diversitat de gènere.

5. Creació d’una comissió responsable d’establir mesures per tal de prevenir, detectar i aturar els possibles casos de discriminació de gènere. Caldria establir criteris d’intervencions en les reunions i les assemblees dels diferents àmbits d’organització interna: per exemple proposant temps d’intervenció limitat, per minuts, per als homes, i lliure per a les dones, i també evitar que es produïsquen interrupcions sistematitzades quan una companya faça ús de la paraula.

6. Aplicació de mecanismes de conciliació de la vida familiar i política per ambdós gèneres. Es promourà la reflexió envers els rols socials amb intenció de trencar el sistema patriarcal. La qual cosa implica una autocrítica sobre la masculinitat per tal de canviar actituds i conductes masclistes dins de l’organització.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

-Publicidad -

Gandia espera una conexión directa con la AP-7 antes de 2028

Con el objetivo de potenciar su desarrollo económico y mejorar el acceso a Gandia, la ciudad ha recibido noticias significativas sobre la conexión de...

Estudiantes de 16 centros educativos de Gandia se preparan para un concierto conjunto en ‘Som música’

La V edición de "Som música" llega Gandia en el marco de las actividades extraescolares y complementarias que el departamento de educación organiza cada...

XXII Feria del Estudiante en Gandia: cuatro días con más de 40 expositores

Gandia acoge la 22ª Edición de la Feria del Estudiante. El evento se llevará a cabo del 16 al 19 de abril en la...

Más de 600 personas participan en la II Fira de la Salut en Villalonga

La II Fira de la Salut de la Safor celebrada en Villalonga contó con una participación de más de 600 personas de 18 municipios...
- Publicidad -

Elena Moncho: «Buscamos a la empresa más innovadora de Gandia»

Gandia busca una empresa innovadora para participar en el VII encuentro Innpulso Emprende. Un "gran escaparate a nivel nacional" para estas pequeñas y medianas...

La última vez que los restos de San Francisco de Borja estuvieron en Gandia

Gandia vivirá de nuevo un evento religioso importante: los restos mortales de San Francisco de Borja volverán a la capital de la Safor.  El...
-Publicidad -