26.9 C
Gandia
17 julio 2024
InicioNoticiasEleccionesCompromís Més Gandia Unida signa el seu “Codi feminista”

Compromís Més Gandia Unida signa el seu “Codi feminista”

- Publicidad -

La candidatura Compromís Més Gandia Unida ha signat aquest matí el seu “Codi Feminista”, que regirà les actuacions, tant pel que fa la gestió pública, com a l’organització i la relació interna de les tres formacions des d’una perspectiva de gènere, igualitària.

Un codi intern, que reflecteix allò que Compromís Més Gandia Unida també demana a la societat: la igualtat real entre dones i homes des de tots els àmbits.

El Codi Feminista es basa en 5 àmbits d’actuació: Polítiques internes d’igualtat de gènere; Polítiques d’impacte en la societat amb perspectiva de gènere; Comunicació, imatge i llenguatge; Condicions laborals i de la militància; Assetjament, actituds sexistes i percepció de discriminació de la coresponsabilitat.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques (Compromís) ha recordat que des de les regidories de Més Gandia no han deixat de lluitar aquesta legislatura per la igualtat, “amb polítiques transversals, a totes les àrees municipals i també en les accions preses com a govern local. Tenim un compromís ferm per tal de continuar lluitant perquè la igualtat siga una realitat algun dia i no necessitem exigir-la”.  

“Una proposta amb la voluntat política de revertir la situació pel que fa a la paritat en l’estructura i el canvi de la cultura organitzativa masculina. L’existència d’una cultura organitzativa feminista, d’un marc normatiu per potenciar la paritat i la gestió dels espais i òrgans de l’organització amb perspectiva feminista. Paritat en el repartiment de totes les tasques de l’organització, incloent també les de cura i benestar. Existència de paritat en tots els processos d’accés a tots els àmbits i òrgans de l’organització. Cal col·laborar amb els moviments feministes i actuar com a altaveu de les seues demandes a les institucions”, ha explicat Vicenta Ferrer, núm. 5 de la candidatura(independent).

En definitiva, es tracta d’una despatriarcalització. “Volem fugir del terme feminització, perquè no només volem que les dones siguen capaces de governar (dependrà també de la seua voluntat), sinó fer també en l’organització interna una reflexió sobre les masculinitats, que afecten a conductes i actituds que de vegades, per no detectar-les, no es poden corregir. Ens agradaria que el codi, a banda de regir les nostres actuacions, potencie les polítiques públiques que ja  està fent Més Gandia des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament”, ha conclòs Josepa Costa (ERPV).


CODI FEMINISTA

1. Assegurar la paritat en els espais de presa de decisions. Presència equilibrada de dones i  homes en tota l’organització, tot evitant reproduir la divisió sexual del treball.

2. Dur a terme polítiques d’impacte en la societat amb perspectiva de gènere. Per això, treballarem per la incorporació de la perspectiva feminista en el disseny de polítiques en totes les àrees: urbanisme, educació, serveis socials, medi ambient, cultura, hisenda, administració, seguretat, serveis bàsics, esport, sanitat i participació.

3. Donar suport, promocionar i participar en col·lectius i iniciatives feministes de la ciutat i de la comarca.

4. La coalició Compromís més Gandia Unida farà ús del llenguatge no sexista en tota la documentació i discurs públic. La imatge de l’organització serà igualitària i representativa de la diversitat de gènere.

5. Creació d’una comissió responsable d’establir mesures per tal de prevenir, detectar i aturar els possibles casos de discriminació de gènere. Caldria establir criteris d’intervencions en les reunions i les assemblees dels diferents àmbits d’organització interna: per exemple proposant temps d’intervenció limitat, per minuts, per als homes, i lliure per a les dones, i també evitar que es produïsquen interrupcions sistematitzades quan una companya faça ús de la paraula.

6. Aplicació de mecanismes de conciliació de la vida familiar i política per ambdós gèneres. Es promourà la reflexió envers els rols socials amb intenció de trencar el sistema patriarcal. La qual cosa implica una autocrítica sobre la masculinitat per tal de canviar actituds i conductes masclistes dins de l’organització.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Gandia organitza el primer ‘Concurs de Pesca Especial Dones’

El dissabte 20 de juliol del 2024, l'escullera Nord de la platja de Gandia serà l'escenari del primer ‘Concurs de Pesca Especial Dones’...

31 Voluntariado Ecológico de Gandia: fechas e inscripciones

La 31ª edición del Voluntariado Ecológico de Gandia se desarrollará entre julio y agosto. Las actividades del programa incluyen la prevención de incendios forestales...

Isabel Couchoud guanya el Premi d’il·lustració Homenatge a la Paraula 2024

El 9 de juliol de 2024 es va reunir el jurat del IV Premi Homenatge a la Paraula del CEIC Alfons el Vell, corresponent a...
- Publicidad -

Lucía Castelló: «Espero que el público descubra la magia de la música de Rodrigo y Falla»

La soprano Lucía Castelló se prepara para ofrecer un concierto homenaje a Joaquín Rodrigo en la Insigne Colegiata de Gandia, un evento que promete...

Devoción y emoción: La histórica Coronación de la Virgen de la Esperanza en Gandia

Devoción, paz, serenidad, alegría, amor... Estos son algunos de los sentimientos que transmite la Virgen de la Esperanza de la Hermandad del Santo Sepulcro...
-Publicidad -