24.1 C
Gandia
16 junio 2024
InicioNoticiasEleccionesCompromís Més Gandia unida vol fer arribar la cultura a tots els...

Compromís Més Gandia unida vol fer arribar la cultura a tots els barris

- Publicidad -

El candidat a l’alcaldia per Compromís Més Gandia unida, Josep Alandete, ha presentat les propostes més importants sobre cultura. “La cultura fa una ciutadania més crítica, necessària per a controlar els governs, i a més, la cultura és un factor econòmic de la ciutat que busca nous nínxols d’ocupació i crea uns ciutadans més feliços”, ha explicat Alandete.

Tot seguit, el candidat Vicent Pellicer ha fet un breu repàs per la riquesa cultural de Gandia (des de les plaques de la cova del Parpalló fins als nostres dies).Segons Pellicer, “donar a conèixer Gandia en la faceta que més la distingeix d’altres ciutats: La ciutat dels clàssics i dels Borja que al llarg dels segles ha demostrat ser una ciutat capital de la cultura per vocació i per excel·lència. La tradició i la modernitat són decisives per a la cohesió del teixit col·lectiu d’una ciutat amb vocació de futur però, estaran buides de contingut cultural sense la participació dels ciutadans i ciutadanes, ha explicat el candidat de Compromís Més Gandia unida.

Per últim, Lluís Romero ha fet un repàs als principals punts del programa electoral pel que fa a cultura. Romero ha assegurat que un govern amb Compromís Més Gandia unida “no farà grans projectes innecessaris, sense futur. Cal una racionalització de les actuals infraestructures”.

-Creació de la Casa dels Clàssics, un centre de difusió i estudi de les figures més importants que ha donat la literatura en valencià: Joan Rois de Corella, Ausiàs March i Joanot Martorell. Juntament amb el Palau Ducal dels Borja, la Col·legiata, Sant Marc, l’Antiga Universitat, Convent de Sant Roc… han de conformar una ruta permanent que divulgue la importància del nostre passat

-Millora i adequació dels Centres Socials i altres equipaments dels barris per tal de poder dotar-los d’activitats permanents i estables: cursos, tallers, exposicions, debats, etc.

-Creació de la figura de l’animador sòciocultural de barri/s per tal de coordinar les iniciatives entre les associacions, la Junta de Districte i el Departament de Cultura.

-Impulsar el MAGa com a “marca” museística de la ciutat, amb millors dotacions  d’infraestructures i recursos perquè puga acollir la història de la ciutat fins als nostres dies.

-Millora i adequació de les instal·lacions de la UPG perquè puga donar cabuda a un major nombre de persones i ampliar l’oferta de tallers, cursos i activitats.

-Millora i adequació de les Alqueries del Gall i de les Boles, edificis de propietat municipal, amb un pla d’usos que contemple la divulgació de la gastronomia valenciana i la fideuà en particular.

-Millorar els recursos del  CEIC Alfons el Vell i possibilitar un espai que permeta treballar en condicions dignes este prestigiós Organisme Cultural.

-Adequació de l’antiga estació del ferrocarril del Grau, actualment abandonada, per a la creació d’un Espai de la Memòria del Port on queden reflectides la història del Port, la creació del ferrocarril, els bombardejos de la Guerra Civil i el posterior exili, a més de la importància comercial en els anys d’espendor agrària, l’activitat pesquera o la més actual com a transport turístic amb les Illes.

-Pla continuat d’excavacions i restauració del Castell de Bairén i el seu entorn que permeta convertir-lo en un recurs cultural i turístic.

-Fomentarem les negociacions amb El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) per tal de recuperar la seua implicació amb el teixit empresarial i social de la Comarca; per fer possible la implantació de Graus i Post-Graus, la creació de Càtedres i Instituts d’Investigació arrelats al territori, tant com la dinamització i la producció cultural.

-Pel que fa a la Universitat d’Estiu s’ha de revisar el seu model per adaptar-lo als nous temps i amb una major relació amb l’entorn.

-Mantenir i millorar el nivell de qualitat de l’oferta musical, teatral, cinematogràfica i expositiva actual. Cal impulsar projectes de recerca, divulgació i suport als creadors/es i a les iniciatives privades complementàries a la programació municipal.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Programación verano del Palau Ducal: tast, visitas nocturnas, cine pot…

Como cada año al llegar la época estival, el Palau Ducal presenta su programación especial de actividades que complementa con su horario diurno y...

El Museu Faller acoge la entrega de los Ninots Indultats 2024

El Museu Faller acogió el acto de entrega de los Ninots Indultados de las Fallas de 2024 de la mano de las Falleras Mayores...

Paula Beltrán Alandete, nueva Presidenta de la Hermandad de la Santísima Cruz de Gandia

Paula Beltrán Alandete ha sido elegida como Presidenta de la Hermandad de la Santísima Cruz de Gandia en la asamblea celebrada el jueves 13...
- Publicidad -

Víctor Orizaola: «Las PYMES deben establecer objetivos claros antes de lanzarse a la digitalización»

Víctor Orizaola, Profesor de ESIC y consultor freelance de Marketing Digital, nos ofrece una visión detallada sobre cómo la transformación digital está cambiando la...

Paco Herrero (Marina de Gandia): «Ofrecemos precios más que competitivos respecto al mercado»

Gandia ya tiene Marina. ¿Qué se ha encontrado Alcara al acceder a las instalaciones que hasta hace unos días gestionaba el Club Náutico? Alcara Infraestructuras...
-Publicidad -