Imagen: Carola Woodward.

El saló de plenaris de l’Ajuntament de Gandia va acollir aquest dissabte l’acte d’Agermanament entre la Germandat del Sant Sepulcre i la seua Agrupació Musical i l’Agrupación Musical Nuestro Padre Jesús de la Salud de Sevilla.

El regidor delegat de la Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell va donar la benvinguda als participants a l’acte i va voler destacar que aquest agermanament entre agrupacions musicals és fruit de molts mesos de treball. “Hui es compleix un anhel dels qui estimen la Setmana Santa i la seua música. Una Setmana Santa que en el nostre cas, estrena declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional i això és gràcies, també a la música. Sense ella, les nostres desfilades processionals no serien el mateix. I si en terres valencianes sabem de música i de músics, perquè estrany és el poble per menut que siga que no tinga la seua banda de música, a Sevilla la música té gust de corneta, tambor i marxa processional”.

“L’Agrupación Musical Nuestro Padre Jesús de la Salud és un clar exemple de la simbiosi existent entre la música i la Setmana Santa sevillana, la més universal de quantes se celebren a Espanya” va afirmar el regidor qui també va destacar que l’agrupació musical sevillana compta amb 267 anys d’història, ja que es va fundar al barri de Triana a 1753 per un grup de gitanos, com a resposta a la persecució que patien en aquella època.

Ja durant la vesprada, el Teatre Serrano va acollir un concert de les dues bandes de música de les dues Germandats.

1 COMENTARIO

Deja un comentario