26.3 C
Gandia
20 junio 2024
InicioCulturaII Concurs fotogràfic UPG 2019

II Concurs fotogràfic UPG 2019

- Publicidad -

“Sota el lema Mira Gandia! Enguany volem enfocar-lo en la vida urbana, el paisatge diari de la nostra ciutat”. La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant i el director de la Universitat Popular de Gandia (UPG), Lluís Romero, han presentat les bases del II Concurs fotogràfic UPG 2019.

Així, a més de l’alumnat dels exalumnes dels cursos de fotografia de la UPG, com a novetat, en aquesta edició també poden presentar-se aficionats en general. Les obres seran individuals. Cada autor podrà presentar un màxim de tres obres. Es valorarà la qualitat artística i el valor documental de les imatges. Totes les fotografies hauran de ser originals, no premiades ni publicades en cap altre concurs i estar lliures de drets que puguen tindre tercers. La tècnica serà lliure.

Les obres s’hauran de presentar muntades obligatòriament en paspartú d’un màxim de 2 mm de gruix, amb unes mesures de 40 x 50 cm. La mesura de les imatges serà lliure.

Darrere de cada fotografia es detallarà el títol de l’obra presentada. Les fotografies no han d’estar signades. Juntament amb l’obra, anirà un sobre tancat amb les dades següents: Una fotocòpia del DNI o del passaport. Telèfon de contacte i correu electrònic.

El termini d’admissió acabarà a les 14 h del 8 de març de 2019. Les obres podran presentar-se personalment, per correu certificat o per servei de missatgeria, a ports pagats, en: Universitat Popular de Gandia (Premi de Fotografia UPG). Plaça Loreto, 4 – 46701 Gandia. Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

La UPG proporcionarà un justificant a cadascun dels participants, en el moment en què es lliuren les obres. La presentació del justificant serà indispensable per a la devolució. Els drets d’inscripció i participació són totalment gratuïts.

Premis

Per a cadascuna de les categories, s’estableixen els premis següents:

(A) Alumnes i Exalumnes

  • 1r Premi UPG, valorat en 150 €
  • 2n Premi UPG, valorat en 100 €
  • Accèssit: un llibre de fotografia.

(B) : Aficionats en general

  • 1r Premi Amics de la UPG, valorat en 150 €
  • 2n Premi Amics de la UPG, valorat en 100 €
  • Accèssit: un llibre de fotografia

Cap concursant podrà rebre més d’un premi. A les quantitats referides, se’ls aplicarà la retenció que legalment corresponga.

El lliurament de premis es realitzarà el dia 7 de juny, durant l’acte de fi de curs de la UPG, que tindrà lloc a l’Antic Hospital de Sant Marc (c/ de l’Hospital). Els guanyadors i/o guanyadores hauran de presentar-se, per tal de recollir el premi. En cas contrari, podran designar una persona que els represente en l’acte de lliurament del premi. Les obres premiades passaran a formar part dels fons artístics de l’Ajuntament de Gandia.

Exposició

Amb les fotografies seleccionades es realitzarà una exposició del 2 al 14 d’abril a la segona planta de la Casa de Cultura Marqués González de Quirós. Les fotografies seleccionades i no premiades es tornaran als seus autors, una vegada finalitzat l’acte de lliurament dels premis, en el termini d’un mes, al mateix lloc i en el mateix horari on es van presentar (apartat 7 de les bases). Les obres no premiades que no siguen retirades es consideraran donades a la UPG, la qual podrà fer-ne l’ús que estime convenient.

El jurat estarà format per un mínim de 3 i un màxim de 5 persones amb reconegut prestigi en el món artístic, inclòs un membre de l’Associació d’Amics i Antics Alumnes de la UPG. Actuarà com a secretari, amb veu però sense vot, el director de la UPG o persona en qui delegue. El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic el dia del lliurament de premis. El jurat resoldrà, juntament amb el representant de la UPG, tot allò no previst en les presents bases o qualsevol incidència que hi poguera sorgir. Així mateix, el jurat podrà declarar deserts els premis, si així ho considera.

Els drets d’autor de les fotografies premiades seguiran en propietat del mateix autor. L’Ajuntament de Gandia conservarà, en el seu fons fotogràfic, les còpies premiades i un arxiu en format RAW que haurà d’aportar cadascun dels guanyadors, i podrà fer-ne ús (tant en paper com electrònicament), sense limitació de temps o lloc, en activitats sense finalitat lucrativa i en la difusió d’activitats organitzades per l’Ajuntament. En cap cas, podran ser cedides a tercers. El nom dels autors haurà d’aparèixer, junt amb la fotografia o en document adjunt. La utilització de les imatges no implica cap pagament als autors de les obres.

La participació en aquesta convocatòria suposa la plena acceptació d’aquestes bases i de les decisions que adopte el jurat i l’organització.

La primera edició, més modesta, estava centrada en el patrimoni de Gandia. S’hi van presentar més de 100 obres, i això que només podien participar alumnat i ex alumnes. “Enguany convidem a plasmar el dia a dia d’una ciutat moderna, dinàmica i del segle XXI com Gandia”, ha conclòs Romero, qui ha agraït la col·laboració del professorat dels cursos de fotografia de la UPG.- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Cocas de San Juan: Gandia revive la tradición con un stand en la calle Galicia

Las cocas de San Juan volverán a ser protagonistas el próximo 23 de junio. Todos los negocios de Gandia que llevan a cabo este...

Compromís-Més Gandia celebra el nou projecte a la Ducal

Després de la presentació de la nova proposta d'hotel a la Colònia Ducal, el grup municipal de Compromís-Més Gandia vol expressar públicament la seua...

Comienza la renovación de losetas de caucho en parques de Gandia

Gandia ha comenzado con la sustitución de los pavimentos de seguridad de los parques infantiles. La actuación cuenta con un presupuesto de 81.618,76 euros y...
- Publicidad -

Víctor Orizaola: «Las PYMES deben establecer objetivos claros antes de lanzarse a la digitalización»

Víctor Orizaola, Profesor de ESIC y consultor freelance de Marketing Digital, nos ofrece una visión detallada sobre cómo la transformación digital está cambiando la...

Paco Herrero (Marina de Gandia): «Ofrecemos precios más que competitivos respecto al mercado»

Gandia ya tiene Marina. ¿Qué se ha encontrado Alcara al acceder a las instalaciones que hasta hace unos días gestionaba el Club Náutico? Alcara Infraestructuras...
-Publicidad -