Se celebrarà el 30 de juny a les 20:30 hores per a recaptar fons a favor de ASAEM (associació de la Safor d’ajuda a malalts mentals). Aquest esdeveniment reunirà a artistes i amants de la cultura de l’Índia en el Palau Ducal dels Borja. Està organitzat per ASAEM, amb la col·laboració del Palau Ducal dels Borja i l’Ajuntament de Gandia. L’esdeveniment donarà a conèixer les mil·lenàries tradicions d’aquest país asiàtic.
La regidora de Relacions Internacionals, Liduvina Gil, l’edil de Responsabilitat Social, Nahuel González, el president de ASAEM, José Vázquez i Deepa Wickamasinghe, responsable de comunicació de l’associació, han presentat hui dimarts 26 de junt: la “Nit Bollywood”.
A més, través d’aquesta activitat, ASAEM pretén donar a conèixer la seua labor de suport a les persones amb problemes de salut mental i als seus familiars. Així mateix, promoure les diverses expressions artístiques que es gesten en la nostra ciutat, difondre el llegat cultural, no solament del nostre país, sinó també de països germans com l’Índia.
González ha agraït la posada en marxa d’aquesta iniciativa que conjumina la labor social i el caràcter intercultural de l’esdeveniment. “És motiu de satisfacció l’èxit d’aquesta convocatòria, doncs ja s’han venut totes les entrades. Açò demostra el caràcter solidari de la gent de la Safor i que és un esdeveniment que, després de l’èxit obtingut ja abans de celebrar-se, ha vingut per a quedar-se”. També ha destacat la labor que realitza durant tot l’any l’associació ASAEM amb les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars.
Per la seua banda, Gil ha destacat la labor d’ASAEM i ha agraït i donat l’enhorabona per la iniciativa als integrants de l’associació.
Vázquez ha comentat cóm de senzill resulta comptar amb la col·laboració, tant de l’Ajuntament de Gandia, com del Palau Ducal a l’hora de plantejar qualsevol tipus d’activitat que estiga relacionada amb la millora del benestar de la ciutadania. I ha demanat disculpes a tot aquell que “s’haja quedat aquesta vegada sense entrades, de manera que caldrà anar pensant ja en una nova edició. Aquest tipus d’esdeveniments el que ens permet és donar visibilitat a la malaltia mental, sensibilitzar a la gent i millorar la integració. Encara que aquest no siga un acte directament relacionat amb les malalties mentals. També és molt important la part de recaptació de fons, ja que és fa imprescindible per a poder dur a terme tota la labor d’ASAEM”.
Wickramasinghe, també ha agraït a tots els que han cregut en aquest projecte i ha anunciat que “els assistents podran gaudir d’una màgica nit, amb música i vestuaris al·lusius a la cultura índia, seguida d’una cerimònia d’inauguració en la qual es farà l’encès simbòlic de la deepak, o llum de foc, que significa la unió de dues cultures que s’ajunten. A més, per a aquells amants de la gastronomia podran assaborir un menjar típic de l’Índia, a càrrec del restaurant indi de Dénia, Haweli. Per a amenitzar la vetlada hi haurà demostracions de ball de diversos estils de danses clàssiques com Kathak, Odissi i Bharatanathyam i ritmes actuals com dansa fusió, Bangra i Bollywood de la mà de Hamehsa Indian Danse”.
Una altra de les activitats programades per a aqueix dia és la música en directe amb l’escenificació de la Cerimònia Sagrada de Foc a l’estil de l’Índia.
Com a gran tancament d’aquesta activitat, Hamehsa Indian Danse, amb un gran desplegament de ballarins, animarà a participar a l’espectador en l’espectacular xou de Dansa Bollywood, en el qual interpretaran coreografies de reconegudes pel·lícules com Bole Chudiyan, Disc Deewane, i Índia Waale, entre unes altres. Deepa ha conclòs comentant que el gran objectiu de l’esdeveniment és el de “llevar etiquetes”.
Imatge: Àlex Oltra.
Cartell de l’esdeveniment: