20.6 C
Gandia
/ 19 abril 2021

Gandia rep ajudes econòmiques per a potenciar el patrimoni

Gandia rep ajudes econòmiques per a potenciar el patrimoni

El Coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell i el regidor Nahuel González (en representació del regidor de Patrimoni, Xavier Ródenas), han anunciat hui que Gandia ha rebut ajudes per valor de 450.000 € del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, cofinançat per la Unió Europea i Generalitat, per a la protecció, conservació o recuperació de béns de  patrimoni cultural valencià. Així, s’han acceptat els avantprojectes municipals que afecten dos Bé d’Interès Cultural (BIC): el Castell de Bairen  i el Morabit.

 

Castell de Bairen

L’avantprojecte s’anomena “Habilitació del Parc Arqueològic del Castell de Bairen”, amb la intenció de recuperar i posar en valor el jaciment arqueològic i constructiu i convertir-lo en un centre d’interpretació. En aquest sentit, es contempla la connexió del castell amb la Marjal de Gandia i la platja, sortejant la N-332 amb una passarel·la de fusta. La subvenció atorgada és del 50% (450.000 €) del cost total del projecte. De la inversió restant se’n faria càrrec l’Ajuntament de Gandia.

 

El Morabit

L’avantprojecte elaborat pels tècnics municipals contempla la restauració i rehabilitació del Morabit de Marxuquera per tal de convertir-lo en un Centre d’Interpretació de la Serra Falconera. L’ajuda concedida és de 50.000 €, el 50% de la inversió prevista.

 

La previsió és poder executar els projectes en 1 o 2 anys. Així és que al 2019 ja es podrien licitar les obres.

 

“Gandia és una de les ciutats valencianes amb més patrimoni BIC i Bé de Rellevància Local. Això, que és molt positiu, representa també un handicap, per la necessitat de recursos econòmics per mantenir-lo i potenciar-lo. Per això són importants aquestes ajudes, perquè d’altra manera seria impossible fer-ne fons amb fons propis”, ha recalcat Mascarell.

 

Per la seua banda, González ha recordat el doble objectiu de les ajudes: “Recuperar i conservar el patrimoni històric, però també donar-li un valor turístic diferenciador i complementari al sol i platja. Un exemple, és que els nostres visitants podran anar al castell, a peu o en bici, des de la platja, travessant un altre espai natural extraordinari com és la nostra marjal”.

Imagen: Àlex Oltra

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS