La VI trobada PaRedes, que aquest any es celebrarà el 21, 22 i 23 d’abril, tindrà lloc al districte de Beniopa després de tres anys sense activitat degut a la pandèmia. La Trobada PaRedes torna amb la seua trobada d’art urbà amb una proposta artística “a peu de carrer” per les quals han passat més de 80 artistes i milers de persones.
El regidor de Cultura, Nahuel González, s’ha mostrat satisfet de poder celebrar el PaRedes a Beniopa «perquè és un lloc singular amb molta història a Gandia, i amb un veïnat que de segur gaudirà amb tot l’art i els muralistes que hi estaran presents».
El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat pels organitzadors de l’esdeveniment, La Cris i Cento Carbó, i la representant de Ca Saforaui, Julia Atienza, han presentat aquest matí la VI trobada PaRedes que aquest any es celebrarà el 21, 22 i 23 d’abril al districte de Beniopa després de tres anys sense activitat degut a la pandèmia.
Art urbà, música, teatre, fotografia, dansa, circ, tallers participatius i màgia seran els ingredients d’enguany, amb la participació de 24 artistes que pintaran 12 murals a duo, molts sense conèixer-se prèviament, com a forma de visibilitzar les intencions del PaRedes: “unir a la gent a través de l’art”.
Participaran muralistes de tres continents -Amèrica, Europa i Àfrica-, i més de la meitat seran dones, aconseguint enguany la paritat en l’autoria dels murals. Aquesta edició tindrà dos epicentres: La Quadra de Beniopa -Escola de Música- i la plaça de Taburio, on se succeiran les intervencions artístiques durant tot el cap de setmana.
Les temàtiques dels murals giraran entorn de les memòries de Beniopa, la convivència entre les comunitats paies i gitanes, la relació amb la naturalesa o la influència del llinatge morisc, entre altres. El festival també comptarà amb un mural i una exposició fotogràfica, realitzats de manera participativa amb els centres de menors de Beniopa i Ròtova, i una intervinció de l’espai públic, amb un grup de dones teixidores, visibilitzant una labor tradicionalment relegada a l’espai íntim.
“La idea és visibilitzar la Beniopa oculta, donar-li forma i color”, declara Cento Carbó, coorganitzador del PaRedes. “La Plaça de la Pressó o la potabilitzadora d’aigües seran també espais emblemàtics d’aquesta edició carregada d’històries que volen ser comptades”, explica.
Totes les activitats seran d’entrada lliure i des de l’organització conviden a participar, assistir i donar suport a la iniciativa en el següent web (encuentroparedes.com) o assistint a qualsevol de les activitats durant la celebració del PaRedes.