L’alcaldessa Diana Morant ha participat aquest dimecres en la presentació dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2019, un acte celebrat a la Llibreria Laie a Barcelona i organitzat per l’Editorial 62 del Grup Planeta, editora dels guardons.

Els autors Ramon Boixeda i David Castillo han donat a conéixer les obres premiades Les Beceroles i El tango de Dien Bé Phu davant els mitjans de comunicació. Els llibres dels guanyadors dels Premis Literaris ja estan a la venda.

Els editors d’Ediciones 62-Grup Planeta Pilar Beltrán i Jordi Cornudella han explicat l’essència dels premis i han destacat la trajectòria i el vincle amb l’Ajuntament.

Diana Morant va voler posar en relleu la importància de Gandia com a Pàtria dels Clàssics del segle d’or de les lletres valencianes a l’haver estat bressol d’Ausiàs March, Joanot Martorell i Joan Roís de Corella, i disposar en l’actualitat d’una nòmina d’escriptors i poetes de molta qualitat amb un futur.

També va incidir l’alcaldessa en que Gandia és Ciutat Literària i que va ser la primera Capital Cultural Valenciana de la Història, al temps que va remarcar els 60 anys de trajectòria del premi Ausiàs March de Poesia, els 40 del premi Joanot Martorell de Narrativa o el premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria literària creat durant la passada legislatura: “Hui, els nostres Premis Literaris aporten en tot el territori del domini lingüístic compartit, una cita solvent i reconeguda per demostrar que la creació literària escrita en la llengua dels nostres Clàssics està viva i vigorosa”. “Ara, Gandia ja no només impulsa els certàmens literaris, sinó que aposta també per la promoció de la creació literària amb iniciatives com l’Espai de Creació Literària de Gandia, La Casa dels Escriptors, en l’Alqueria del Duc”.

Finalment, Morant va agrair la implicació d’Edicions 62 com a col·laborador a l’hora d’impulsar la marca de Gandia com a Capital Literària donant difusió i posant a l’abast de la gent els llibres dels Premis Literaris Ciutat de Gandia.

També hi han assistit el regidor delegat de l’IMAB, Jose Manuel Prieto; i el director de l’IMAB, Àlvar Garcia.

Deja un comentario