Miquel Rodilla, professor de la l’Universitat Politècnica de València, Campus Gandia, expert en ciències del mar, acompanyarà a Joan Francesc Peris en la candidatura d’Els Verds per a l’Ajuntament de Gandia ocupant el lloc número 3 en una llista paritària.
Rodilla ha manifestat que “les ciutats tenen una part de responsabilitat en la lluita contra el canvi climàtic que ja està manifestant les seues greus conseqüències en el litoral mediterrani i només amb polítiques globals com són les propostes d’Els Verds podrem ajudar a pal·liar-les. És l’hora del coratge en política i de lluitar de veres per a canviar les coses. Vull aportar tot el que puga per la meua ciutat, les persones i els valors naturals del territori i de la nostra costa, de la que depén en bona part la nostra economia”.
Miguel Rodilla
Nascut el 6 de juny de 1965 a Llíria (València), Miguel Rodilla és Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València en 1988 i doctor en Ciències Biològiques en 1998 per la Universitat de València. Va cursar el programa de doctorat de Biologia dels Organismes Marins.
En l’actualitat, Miguel Rodilla és professor titular de la Universitat Politècnica de València adscrit a l’Institut de Recerca per a la Gestió Integrada de les Zones Costaneres i el Departament d’Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient. La vinculació amb Gandia comença quan en 1994 és contractat per la Universitat Politècnica de València per a impartir l’assignatura d’Ecologia al Campus de Gandia. Ha impartit assignatures com a Ecologia, Avaluació de l’Impacte Ambiental, Avaluació i Gestió Ambiental en els títols d’Enginyer Tècnic Forestal i Ciències Ambientals i Aqüicultura sostenible en el màster d’Aqüicultura i Estructura i dinàmica d’Ecosistemes en el Màster d’Ecosistemes Marins.
Miguel Rodilla va ocupar el càrrec de coordinador de la titulació de Ciències Ambientals entre l’any 2000 i el 2004, subdirector de l’àrea Ambiental des de 2004 fins a 2008 i director acadèmic del màster d’avaluació i seguiment ambiental d’ecosistemes marins i costaners entre 2011 i 2016.
R
La seua recerca s’ha centrat en l’estudi dels processos biogeoquímics en ecosistemes marins costaners. Destaca el seu interès per l’estudi dels processos de eutròfia associats a les activitats antròpiques com l’aqüicultura marina i l’abocament d’aigües residuals en les costes valencianes. Com a investigador ha participat en més de 23 projectes finançats en convocatòries públiques i ha publicat 35 articles en revistes científiques. Entre 1993 i el 2000, conseqüència de la necessitat de les empreses de complir la legislació ambiental en matèria d’abocaments i gestió de residus va desenvolupar una intensa col·laboració amb els sectors productius amb propostes reeixides mitjançant minimització i reutilització de residus. Destaquen les col·laboracions amb empreses del sector de l’adobat i les indústries agroalimentàries. Entre 1998 i 2005 va executar programes de vigilància d’aqüicultura al medi marí i va participar en diversos projectes de recerca internacionals sobre l’aqüicultura sostenible. Manté una forta col·laboració amb el sector pesquer i treballa en un projecte de recerca per a determinar el paper de les Confraries de Pescadors del Mediterrani espanyol en la Gestió Integrada de les Zones Costaneres.