domingo, 19 enero, 2025
5.6 C
Gandia

Gandia es suma al Dia Mundial Sense Alcohol

- Publicidad -
spot_img

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 15 de novembre com el Dia Mundial Sense Alcohol. L’objectiu no és altre que conscienciar dels grans perills que implica per a les persones l’abús o estar sota alts nivells d’alcohol.

Gandia s’acull a este dia per conscienciar a la ciutadania de la xacra social que suposa l’alcohol. Es tracta d’un grau problema, donat els resultats dels últims informes respecte al consum de drogues tant legals com il·legals.

El Departament de Sanitat i Polítiques Saludables ha integrat una Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives per intentar millorar el gran problema del alcohol i les drogues, ja que la Comunitat Valenciana i Astúries són les comunitats on s’aprecia major prevalença.

A més, cal destacar que l’alcohol és la substància més estesa entre l’estudiantat de 14 a 18 anys a Espanya. Els joves comencen a consumir alcohol a partir dels 14 anys, una edat molt primerenca per consumir estes substàncies.

Les dades estudiades per l’Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions, asseguren que el consum de la joventut està canviant i arrimant-se al model anglosaxó. Els joves ara concentren grans quantitats d’alcohol durant els caps de setmana, consumint cinc o més begudes en dues hores.

Encara que els joves no veguen el grau problema en el consum freqüent de l’alcohol perquè tan sols ho fan «per divertir-se», la realitat és completament diferent. La ingesta elevada d’alcohol en poc de temps pot produïr lesions gàstriques, vasculars i hepàtiques, així com ser un factor de risc per al desenvolupament de futurs problemes amb la beguda.

Per a evitar els «atracons» d’alcohol i el consum de substàncies tòxiques, Liduvina Gil, regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, ha llançat unes recomanacions a la població adulta per a poder transmetre als menors:

  • Donar exemple als menors amb un consum responsable durant les celebracions.
  • Interessar-se o conéixer el pla organitzat per poder parlar amb ells sobre les mesures de seguretat i prevenció.
  • Important la desmitificació de afirmacions relacionades amb l’alcohol com «no és una droga», «la cervesa no és alcohol» o «tothom beu i no passa res».
  • Oferir-los alternatives d’oci saludable, com plans familiars. Una gran iniciativa és el programa Activa Jove, on s’oferixen activitats d’oci alternatiu per a persones d’entre 12 i 30 anys.

La UPCCA està treballant junt amb els centres educatius per a la prevenció i retard del consum d’alcohol. Per a minimitzar el conum, s’estan preparant intervencions dirigides a estudiants d’ESO, Cicles Formatius i Batxillerat.

- Publicidad -
spot_img

ÚLTIMAS NOTICIAS

- Publicidad -
- Publicidad -

TE PUEDE INTERESAR...

- Publicidad -

Escribe tu comentario