21 C
Gandia
/ 20 octubre 2021

Compromís, en contra del projecte del glamping de la platja

Compromís, en contra del projecte del glamping de la platja

Compromís per Gandia ha presentat al·legacions contra el macro-càmping a la Marjal després d’haver estudiat el projecte que ha presentat l’empresa a la Conselleria d’Agricultura; Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Així ha sol·licitat un informe de l’Ajuntament de Gandia per a una declaració d’interés comunitari.

“Hem arribat a la conclusió de què no és un projecte adequat per a la zona on es vol ubicar, amb moltes incompatibilitats urbanístiques, d’alta vulnerabilitat per estar molt a prop dels Ullals. De fet gran part del projecte està dins de la zona d’afecció dels ullals, de l’Alqueria del Duc. A banda d’això, és un espai molt important des del punt de vista arqueològic…”, ha indicat el portaveu local de Compromís per Gandia, Ivà Bonet.

Bonet també ha recordat l’afecció dels terrenys per la ZEC (Zona d’Especial Conservació). “Pel que representa posar un nucli de 3.000 persones, dues vegades Rafelcofer o l’Alqueria allí enfront de Cartonajes Unión. Tota eixa gent entrant i eixint pel Molí de Santa Maria. Un veïnat de Gandia que porta anys patint el trànsit de camions pesats de la fàbrica i que reiteradament se’ls ha dit que eixe trànsit anaven a llevar-lo de dins del nucli de població. Ara no només no van a llevar-lo, sinó que van a afegir-li 3.000 persones entrant per allí”.

Per tant, des de Compromís per Gandia es posicionen clarament en contra que eixe càmping s’ubique a la zona proposada, assegurant que s’haguera pogut plantejar en qualsevol altre punt de la ciutat. “Ja ho hem dit en diverses ocasions, no estem en contra dels càmpings, ni del que representen, acabem d’aprovar un a Marxuquera. Però eixa zona en concret no és l’adequada per a una instal·lació d’eixes característiques. Té aproximadament unes 200 fanecades és un monstre, és molt, molt gran i majoritàriament dins de la zona d’afecció dels ullals”, han afirmat.

Respecte a una possible fractura en el Govern municipal, entre PSOE i Compromís Més Gandia Unida, Ivà Bonet opina que no ha de suposar un problema: «Crec que no; perquè l’Ajuntament de Gandia no ha de votar que açò es faça o no es faça. El planejament urbanístic de la ciutat ho impedeix. Aleshores, l’empresa li demana a la Conselleria un tractament especial. El que ha de fer l’Ajuntament de Gandia és informar que el projecte que planteja l’empresa afecta els Ullals i que no es plantegen solucions per a açò; ni per a l’evacuació de les aigües residuals de 3.000 persones en la Marjal, on estan la majoria d’aqüífers que abasteixen Gandia; ni l’entrada i eixida de les 3.000 persones sense afectar el Molí Canyar. Per tant, els tècnics municipals hauran d’enviar uns informes a la Conselleria, que serà la que decidirà».

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS