12.8 C
Gandia
/ 17 abril 2021

Torna la Primavera a Gandia amb una iniciativa de floristes

Torna la Primavera a Gandia amb una iniciativa de floristes

El passat dijous 20 d’agost es va inaugurar la mostra floral Torna la primavera. Aquest es pot visitar fins al 22 d’agost al Palau Ducal dels Borja.

L’acte ha comptat amb la presencia de Diana Morant, l’alcaldessa de Gandia, acompanyada per Voro Femenia, President de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Julio Llorca, regidor de Cultura d’Oliva, Isabela de Zúñiga, representant de l’Associació Nacional de Floristes, Josep Alandete, vicealcalde i els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament de Gandia. A més de les representants de les Falles i la Setmana Santa de Gandia.

Aquesta iniciativa ve de la ma de la Diputació de València, l’Ajuntament de Gandia, l’Associació Nacional de Floristes i els Gremis de Floristes de la Comunitat Valenciana, que omplirà de flors aquests dies el pati d’Armes del Palau Ducal.

Aquest projecte va en la línia Torna la llum, que es va posar en marxa l’ens provincial i que està dirigit a pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària ha tingut en sectors com la pirotècnia o la floristeria.

En Torna la primavera participen deu floristes de Gandia i d’altres municipis, com Oliva. Durant els dies 18, 19 i 20 d’agost, les floristes estaran decoran el pati del Palau. Estara obert al públic el 21 i 22 d’agost.

Diana va expressar que “volem donar suport a un col·lectiu fonamental per a la nostra societat i sustent dels nostres costums i trandicions: els i les floristes. Sense ells, els casaments no serien el mateix; tampoc les Falles, ni la Setmana Santa…, i hauríem de buscar altres fórmules per a dir als nostres estimats que els volem… o que ho sentim. Som molt conscients que aquest sector de la nostra ciutat i comarca, també està patint el malson de la COVID-19”.

La Diputació de València, també ha començat amb altres exposicions florals en altres municipis, com Benissanó, Paterna o L’Eliana. L’entitat ha impulsat esta iniciativa juntament amb l’Associació Nacional de Floristes i els Gremis de Floristes de la Comunitat Valenciana.

“‘Torna la primavera’, sens dubte, serà un atractiu per a la ciutadania i per als
turistes, els quals tindran l’oportunitat única de veure el bressol del nostre
patró, Francesc de Borja, engalanat de color i de vida. I esta és una molt bona
excusa també perquè els visitants que estan en la platja puguen conéixer el
Centre Històric, dins del nostre objectiu de trencar la barrera entre la platja i la
ciutat…”, va concluir l’alcaldessa.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS