24.4 C
Gandia
20 junio 2024
InicioLa SaforAl voltant de 900 alumnes participen a la 3a Setmana de la...

Al voltant de 900 alumnes participen a la 3a Setmana de la Ciència d’Oliva

- Publicidad -

Aproximadament 900 alumnes han participat de les jornades científiques, realitzades el 7 i 8 de febrer al Centre Polivalent, organitzades pel Departament d’Ocupació i Empresa i pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva.

Són les terceres jornades que tenen lloc a Oliva. Alumnes de batxiller i de graus superior de cicles formatius, d’un total de nou centres de la Safor i la Marina Alta, han assistit a les conferències impartides per professors universitaris; Martí Dominguez, va parlar del repte de divulgar; Manel Perucho, la conferència del qual no ha deixat indiferents a molts/es alumnes.

També va estar Lucia Hipólito, que va explicar el resultat dels experiments que s’estan fent, experiments que relacionen el dolor amb les drogues i el sexe; va explicar com funciona la dopamina en mascles i femelles.

El cicle d’economia tampoc no va deixar indiferents; Víctor Almonacid va posar l’exemple d’administració electrònica com a ferramenta democràtica. La responsabilitat dels governants és posar a l’abast dels ciutadans eines per poder accedir a tota la informació de caràcter municipal. La transparència en la governança és una nova manera de fer gestió municipal.

Després Juan José Lliso i Claudia Bosi, feren una aplicació pràctica de com generar noves idees per a crear un negoci basat en el sector agroalimentari i posaren com a exemple pràctic l’empresa «Tarongina Dolceria».

La finalitat de les conferències que es programen és apropar als joves a la universitat, despertar-los curiositats, i possiblement, dubtes sobre quines són les disciplines acadèmiques que més els agradaria estudiar o sobre com encarar el seu futur.

Les jornades, emmarcades dins de la 3a Setmana de la Ciència, perseguixen crear un espai de formació i informació. i generar un debat entre alumne-professor al voltant de la disciplina exposada.

Per últim, Víctor Almonacid va impartir una excel·lent conferència sobre administració electrònica als funcionaris municipals. Actualment, estem davant d’una situació de canvi en la forma d’organitzar l’administració, i en la forma d’afrontar les noves lleis, les quals empoderen als ciutadans, democratitzen la informació i la posen a disposició dels ciutadans. Tots aquests canvis impliquen un nou concepte d’organització del treball i informatització dels sistemes.

«Afegir el gran èxit de l’Exposició ‘Fotciència 15’, cedida pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), en la que tots els alumnes que varen poder participar i gaudir de les imatges que la natura manifesta de forma diària» assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Cocas de San Juan: Gandia revive la tradición con un stand en la calle Galicia

Las cocas de San Juan volverán a ser protagonistas el próximo 23 de junio. Todos los negocios de Gandia que llevan a cabo este...

Compromís-Més Gandia celebra el nou projecte a la Ducal

Després de la presentació de la nova proposta d'hotel a la Colònia Ducal, el grup municipal de Compromís-Més Gandia vol expressar públicament la seua...

Comienza la renovación de losetas de caucho en parques de Gandia

Gandia ha comenzado con la sustitución de los pavimentos de seguridad de los parques infantiles. La actuación cuenta con un presupuesto de 81.618,76 euros y...
- Publicidad -

Víctor Orizaola: «Las PYMES deben establecer objetivos claros antes de lanzarse a la digitalización»

Víctor Orizaola, Profesor de ESIC y consultor freelance de Marketing Digital, nos ofrece una visión detallada sobre cómo la transformación digital está cambiando la...

Paco Herrero (Marina de Gandia): «Ofrecemos precios más que competitivos respecto al mercado»

Gandia ya tiene Marina. ¿Qué se ha encontrado Alcara al acceder a las instalaciones que hasta hace unos días gestionaba el Club Náutico? Alcara Infraestructuras...
-Publicidad -