29.8 C
Gandia
/ 3 agosto 2021

Els III Premis al «Bon Govern» reconeixen les polítiques mediambientals de Gandia

Els III Premis al «Bon Govern» reconeixen les polítiques mediambientals de Gandia

Els III Premis al «Bon Govern» que atorga la Federació Valenciana de Municipis i Provincies ha reconegut les polítiques de gestió, participació i educació mediambiental de Gandia. Es tracta d’uns guardons adreçats a les bones pràctiques dels municipis i que tenen com a objectiu la qualitat de les polítiques públiques a nivell local.

L’Ajuntament de Gandia ha rebut dos guardons en les categories «Transparència i Foment de la Participació», per al projecte «Marxuquera Verda» i a la «Sostenibilitat Territorial» per al programa municipal «Xarxa d’Ecoescoles de Gandia».

Marxuquera verda

Aquest projecte es va crear a finals de l’any 2018 per a aglutinar voluntaris per a col·laborar amb la recuperació de l’espai cremat a l’incendi d’agost del 2018. A més, va ser un mecanisme de comunicació per a poder informar a la ciutadania de les mesures aplicades en la regeneració d’aquest espai verd.

Alicia Izquierdo, regidora delegada de Gestió responsable del territori, ha assegurat que és un premi «per a les més de 2000 persones que s’han involucrat en Marxuquera Verda».

Xarxa d’Ecoescoles de Gandia

Les Ecoescoles de Gandia són un projecte pioner al territori valencià. Es tracta d’un programa que integra més de tretze programes d’educació ambiental municipals.

«Una ecoescola és aquella que té dins el seu programa educatiu un clar objectiu d’educar en valors vinculats a l’estima cap a la natura i el territori propi; d’educar en un consum responsable dels recursos, tant hídrics com energètics, com d’aliments; de promoure una mobilitat sostenible no contaminant; de buscar, cada dia, millorar la seua relació amb els altres, i també amb l’entorn», ha assegurat Izquierdo.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS