19.7 C
Gandia
22 mayo 2024
InicioNoticiasEleccionesJ. Alandete: Gandia potenciarà la cultura, espais naturals i gastronomia com a...

J. Alandete: Gandia potenciarà la cultura, espais naturals i gastronomia com a atractiu turístic

- Publicidad -

Josep Alandete, candidat a l’alcaldia de Compromís Més Gandia unida, ha presentat les propostes més importants per potenciar el turisme a Gandia i destestacionalitzar la platja. Davant l’oficina de turisme, Alandete ha explicat que “la solució passa per promoure un model turístic diferenciat d’altres destinacions similars a la nostra, en què al model de sol i platja, es complemente en allò que som exclusius i distintius: la cultura, els espais naturals i la gastronomia”.

Segons Alandete, “hem de combinar la potenciació de les ofertes monumentals, museístiques i naturals existents, com el Palau dels Borja, el marjal i l’Alqueria del Duc; amb el reforç del MAGA, els refugis , el museu de la mar o el Parc Natural de la Platja de l’Auir; i fent-ne de noves com les que proposem”.

Per la seua banda, Vicenta Llorca, número 5 de la candidatura de Compromís Més Gandia unida, ha repassat les accions més importants que s’han fet aquesta legislatura, “les bases del model turístic complementari al sol i platja”. Llorca ha destacat la implantació amb èxit dels programes de Platja Natura, que ha portat els turistes des de primera línia de la platja fins als nostres espais naturals, com la platja de l’Auir, la Marjal i els Ullals de l’Alqueria del Duc, el centre d’interpretació i la Cova Parpalló-Borrell, la Cova Parpalló, el castell de Bairén… En estos espais s’ha oferit també un tast dels nostres productes ecològics i de proximitat.

“També hem apropat la cultura a la mar, amb nombroses activitats culturals: tallers, ball, exposicions, circ, cinema etc… I els hem convidat a visitar els nostres principals contenidors culturals, com el Palau Ducal i la Casa de la Marquesa”.

“Hem fet una publicació que recollia tota aquesta oferta complementària i diferenciadora. Que, a més, atrau turisme durant tot l’any, gràcies a la nostra capitalitat cultural o el reclam dels nostres centres d’interpretació naturals”.

Llorca ha conclòs que Compromís Més Gandia unida, des del govern, “ha esborrat l’estigma de «Gandia Shore» amb una oferta turística variada, respectuosa amb el veïnat i atractiva tot l’any. Hem fet de Gandia un destí tolerant i acollidor amb la diversitat sexual (LGTBI-friendly)”.

Seguidament, Miquel Peiró, número 9 de la candidatura, ha explicat les propostes més importants per aconseguir que Gandia siga un destí turístic de qualitat tot l’any:

“Crearem la Casa dels Clàssics, un centre d’estudis i divulgació de l’obra dels nostres grans autors i el Centre de divulgació de la Fideuà i la Cuina saforenca, a l’Alqueria del Gall al Grau”.

Dissenyarem una Via Eco-Turística que unirà l’Anella verda de Gandia amb la resta d’espais naturals de la Safor. I impulsarem la recuperació del Castell de Bairén com a la referencia més clara del nou model complementari de turisme”.

“Promourem una Gran Àrea de Autocaravanes que serà referència obligada en la Comunitat Valenciana, per els seus estàndars de qualitat, per a tots els usuaris d’aquest important i ascendent col·lectiu de viatgers. I facilitarem la reconversió hotelera de la planta residencial de la platja, amb mesures urbanístiques i fiscals afavoridores”.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Conselleria y Gandia avanzan en infraestructuras: el enlace con la AP-7 más cerca

La consejera de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio, Salomé Pradas, ha visitado Gandia para mantener una reunión de trabajo con el alcalde, José Manuel Prieto,...

Inicia en Gandia la campaña ‘Alerta Tortuga’

Un año más, el departamento de Medio Ambiente, Sostenibilidad y Emergencia Climática de Gandia se suma a la campaña 'Alerta Tortuga' que la ONG...

Gandia Recoge Opiniones para el Futuro del Barranco de Beniopa

El Ayuntamiento de Gandia ha lanzado una encuesta online para que la ciudadanía exprese sus expectativas sobre el futuro del Barranco de Beniopa, como...

«Amb molt d’Orgull»: la semana del Orgullo en Gandia repleta de actividades

Gandia celebra la semana del Orgullo. Bajo el lema «Amb molt d'Orgull», se ha diseñado una amplia gama de actividades culturales, políticas, festivas y...
- Publicidad -

De la duda a la fascinación: Javier Botía promete una «experiencia única» en Fomento AIC

Fomento AIC acogerá este viernes 17 de mayo, a las 22:30 horas, el espectáculo del mentalista Javier Botía. Humor, fenómenos paranormales y una experiencia...

Aurora Merino, una gandiense que desafía al cáncer y a las olas en el Reto Pelayo Vida 2024

El Reto Pelayo Vida vuelve a contar con una gandiense entre sus candidatas a participar en la expedición de 2024. Aurora Merino lo tuvo...
-Publicidad -