24.1 C
Gandia
16 junio 2024
InicioLa SaforOliva incrementa el reciclatge d’envasos de vidre

Oliva incrementa el reciclatge d’envasos de vidre

- Publicidad -

Oliva ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclatge de vidre respecte a l’any anterior. El premi és un reconeixement al compromís dels ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L’acte ha comptat amb l’assistència d’Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva i Roberto Fuentes, Gerent de zona d’Ecovidrio.

En aquesta edició, Ecovidrio ha augmentat l’abast del pla integral de reciclatge de vidre en el període estival, una iniciativa que té l’objectiu de sensibilitzar a l’hostaleria i incrementar les dades de reciclatge d’envasos de vidre durant l’estiu. En aquesta edició, un total de 35 establiments hostalers d’Oliva han col·laborat amb l’entitat, una dada important atesa la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. A més, l’època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l’any.

Segons ha afirmat d’Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva “des del 2013 hi ha una tendència a l’alça, ara comprovem que tenim un nivell d’indicador bastant elevat (…) per donar unes dades molt concretes podem dir que en quant a kg/habitatge s’ha reciclat un 21,9 kg/habitatge en Oliva, un 14,5 en la província de València i un 16,2 en Espanya. Si ho comparem amb el nostre considerem que els ciutadans d’Oliva tenen ja un hàbit del reciclatge del vidre”.

“Els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers d’Oliva (Gastroliva) i a la dotació de mitjans per part d’Ecovidrio. Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, l’entitat ha instal·lat contenidors adaptats a l’hostaleria. A més, ha lliurat més de 25 poals especials als professionals hostalers i ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per a gestionar adequadament l’augment de l’activitat en hostaleria” assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, ha destacat la importància d’aquesta campanya pel moment de l’any en què es realitza, ja que durant l’estiu es triplica la població. En aquesta línia, apunta “la campanya ací en Oliva té uns resultats molt positius: quasi 27 tones més de vidre reciclat respecte de l’any passat, el què es tradueix en un increment del 17%. Parlant termes globals, en tota la Comunitat Valenciana totes les poblacions que han participat en aquesta campanya han incrementat un 9%, seguim sent més recicladors que la resta de la mitja”.

“La campanya ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners de tot el país i més de 10.600 establiments hostalers. Gràcies al seu compromís, la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d’envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any” explicaba el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Dins d’aquesta campanya, en la ciutat d’Oliva ha obtés un prermi l’establiment “A diari” ubicat al carrer Illa de Malta.

‘Pren nota, recicla vidre’: una iniciativa per l’hostaleria sostenible

Els establiments hostalers més compromesos han resultat guanyadors d’una classe magistral impartida per Quique Dacosta en el seu restaurant, de tres estreles Michelin, Quique Dacosta Restaurant, a Dénia.

Així mateix, tots els establiments hostalers que han participat en la campanya poden consultar a través de la pàgina webwww.tomanotareciclavidrio.es si han resultat guardonats en la iniciativa amb paquets experiència, entre altres premis.

Dades de reciclatge de vidre a Oliva

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans d’Oliva han reciclat un total de 559.045 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicla de mitjana 22 kg.

Respecte a la taxa de contenidors, Oliva se situa amb una mitjana 146 habitants per contenidor, i disposa en l’actualitat d’un total de 174 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

20 anys reciclant envasos de vidre

Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, universal i complet. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.

Durant les últimes dues dècades la taxa de reciclatge d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial passant del 31,3% l’any 2000 al 73% en 2017, taxa estimada per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual. La labor d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’econdisseny dels envasos.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Programación verano del Palau Ducal: tast, visitas nocturnas, cine pot…

Como cada año al llegar la época estival, el Palau Ducal presenta su programación especial de actividades que complementa con su horario diurno y...

El Museu Faller acoge la entrega de los Ninots Indultats 2024

El Museu Faller acogió el acto de entrega de los Ninots Indultados de las Fallas de 2024 de la mano de las Falleras Mayores...

Paula Beltrán Alandete, nueva Presidenta de la Hermandad de la Santísima Cruz de Gandia

Paula Beltrán Alandete ha sido elegida como Presidenta de la Hermandad de la Santísima Cruz de Gandia en la asamblea celebrada el jueves 13...
- Publicidad -

Víctor Orizaola: «Las PYMES deben establecer objetivos claros antes de lanzarse a la digitalización»

Víctor Orizaola, Profesor de ESIC y consultor freelance de Marketing Digital, nos ofrece una visión detallada sobre cómo la transformación digital está cambiando la...

Paco Herrero (Marina de Gandia): «Ofrecemos precios más que competitivos respecto al mercado»

Gandia ya tiene Marina. ¿Qué se ha encontrado Alcara al acceder a las instalaciones que hasta hace unos días gestionaba el Club Náutico? Alcara Infraestructuras...
-Publicidad -