27.1 C
Gandia
/ 12 junio 2021

Un taller de bioconstrucció ampliarà el mirador de canya del Serpis

Un taller de bioconstrucció ampliarà el mirador de canya del Serpis

El mirador del Serpis s’ha convertit en un referent i punt de trobada de la ciutadania que passeja per l’entorn. En l’actualitat, la construcció és un espai d’ombra d’uns 10 metres quadrats. “En ser de bioconstrucción, és una obra que necessita d’un manteniment més exhaustiu i que, després de detectar la seua deterioració actual, necessita una actuació”, ha assenyalat el regidor de Territori. En aquesta segona fase, també es ampliarà amb una nova balconada.

El taller gratuït està organitzat per l’empresa Econstrucció i va dirigit a tots els públics. Per a poder participar els interessats hauran d’enviar un correu electrònic amb el seu nom, número de DNI, i telèfon a econstruccio@live.com

Els regidors delegats de Gestió Responsable del Territori i de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Xavier Ródenas i Nahuel González, respectivament, han presentat el taller participatiu de bioconstrucció que es durà a terme els dies 2 i 3 de març, als jardins de Joan Pellicer, al costat del riu Serpis. Imatge: Àlex Oltra.

Cal recordar que al començament de la legislatura, en 2016, es va realitzar una primera fase d’aquest taller en un terreny que, en aquells dies, estava molt degradat.

González ha recordat que es tracta d’un taller gratuït i participatiu que està obert a tota la ciutadania. “La bioconstrucció és una nova eina urbanística que permet, sense fer mal al territori, fer un urbanisme nou”.

Es persegueix la conscienciació mediambiental mitjançant la posada en valor dels recursos naturals de la zona, provocant la reflexió de la ciutadania sobre l’aprofitament d’aquests.

La material utilitzat és la canya comuna i nucs fets amb cordes naturals per a subjectar l’estructura, que serà rematada amb una cobertura vegetal.

Finalment, Ródenas ha informat que el taller està cofinançat per l’Ajuntament, a través dels esmentats departaments de Territori i Participació Ciutadana, i a més per Labora que, mitjançant el taller d’ocupació Sendes Urbanes, contribuirà amb les despeses de la formació en bioconstrucció que rebran els seus alumnes durant cinc dies.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS