10.8 C
Gandia
/ 17 abril 2021

Gandia se suma a la campanya #MiPuebloSinBasuraleza

Gandia se suma a la campanya #MiPuebloSinBasuraleza

L’Ajuntament de Gandia s’ha incorporat a la campanya posada en marxa pel Projecte Libera, de SEO / BirdLife en aliança amb Ecoembes. Aquesta iniciativa te com a finalitat fomentar la neteja de la platja, especialment ara amb els residus derivats de la pandèmia COVID-19.

Així ho han informat Alícia Izquiero, regidora delegada de Medi Ambiente i Vicent Mascarell, edil responsable de Turisme. La campanya s’anomena #MiPuebloSinBasuraleza. Cada any s’abandonen a la natura milions de tones de residus i aquest estiu se sumen els guants i les mascaretes a causa de la COVID-19.

Libera recorda que aquests residus deuen ser dipositats en el seu contenidor corresponent. En el cas de Gandia s’han instal·lat contenidors en els xiringuitos de la platja i les oficines de turisme.

Alícia Izquierdo ha explicat que “amb la COVID-19 estem generant nous residus i ja podem observar en el mar i en els rius residus com les màscares i els guants. Amb aquesta campanya pretenem conscienciar la ciutadania de la necessitat de gestionar aquests desfets que fins i tot podrien estar infectats”. A més, ha recordat que tant els guants com les mascaretes han de ser dipositats al contenidor de residus orgànics.

Imatge: Àlex Oltra

Pe altra banda, Vicent Mascarell ha demanat responsabilitat a l’hora de cuida de la platja per tal de mantenir-la neta. La platja de Gandia és reconeguda per la seua neteja i actualment “el 99% dels nostres usuaris està compromés amb la neteja i anem a continuar en aquesta línia per conscienciar a tots els ciutadans i les persones que ens visiten”.

Per finalitzar, Nuria Felis, l’ambientòloga, ha explicat que les màscares estan fetes amb polipropilé i que poden trigar entre 300 i 400 anys a degradar-se.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS