24.4 C
Gandia
/ 1 agosto 2021

Gandia recupera la gestió pública de les Escoletes

Gandia recupera la gestió pública de les Escoletes

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la vicealcaldessa i regidora de Polítiques Educatives, Lorena Milvaques, i la resta de membres del govern municipal han comparegut aquest matí per tal d’anunciar que les 7 escoletes municipals tornaran a ser de gestió pública a partir del curs 2018-219.  Un compromís i una prioritat dels dos grups que conformen el govern, PSOE i Més Gandia, des de l’inici de la legislatura, ja que formava part dels seus programes electorals i de l’acord de govern.

Hui mateix, una Junta de Govern Local extraordinària ha aprovat la reversió en condicions de legalitat i seguretat jurídica (informe de l’Interventor, Assesoria Jurídica i Secretaria favorables). I amb un component econòmic seriós i impecable, ja que la Generalitat garanteix la sostenibilitat. També es subroga les treballadores, que passaran a ser personal indefinit, no fixe, assegurant l’estabilitat laboral i que els xiquets i les xiquetes començaran el curs amb les mateixes educadores.

“Una vegada més, les polítiques municipals i les del Govern del Botànic en la seua ferma aposta per l’educació pública i de qualitat sumen en benefici de la ciutadania. La reversió ha estat possible després que la Generalitat haja emés un decret aquests darrers dies que permet recuperar la titularitat pública de la millor xarxa d’escoletes de la Comunitat Valenciana: Una xarxa construïda durant una dècada pels governs progressistes de la nostra ciutat que havia estat referent també en l’àmbit estatal; i una xarxa que mai hauria d’haver-se privatitzat”, ha explicat Morant.

El decret estipula que l’Ajuntament pot assumir serveis públics mentre siguen finançats al cent per cent. En este cas, les escoletes no tindran cost per a l’Ajuntament perquè estarà cobert per bonos de la Conselleria d’Educació, que ara es graduen en funció de la renda, l’aportació dels pares/mares i per l’anunciada gratuïtat del tram de 2 a 3 anys. Aquestes mesures se sumen, a més a més, a la gratuïtat dels llibres de textos o l’augment de les beques en etapes superiors de l’ensenyament.

“Els decrets que ens permeten que la xarxa d’escoletes torne a ser pública són una solució que la Generalitat ha buscat expressament per a Gandia, després que este govern haja lluitat per aconseguir este compromís. I s’ha aconseguit perquè Gandia és la ciutat amb la xarxa construïda més important del territori valencià. D’esta manera, del decret no sols es beneficia Gandia sinó a tota la Comunitat Valenciana”.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS