26.1 C
Gandia
/ 31 julio 2021

Gandia comptarà amb una estació meteorològica a la Caldereta

Gandia comptarà amb una estació meteorològica a la Caldereta

L’Associació Valenciana de Meteorologia Josep Pinedo (AVAMET) instal·larà durant el mes de setembre la seua 33ena estació metreològica pròpia en la Calderta. Es trobarà al paratge Municipal Parpalló-Borrell de Gandia, als peus del Mondúver; una de les muntanyesmés emblemàtiques del litoral valencià.

Aquesta estació comptarà amb la col·laboració entre l’àrea de Gestió Responsable del Territori (direcció General de Medi Natural) de l’Ajuntament de Gandia i AVAMET.

Alícia Izquierdo, regidora de Gestió Responsable del Territori va explicar: “Fa anys que des de l’Ajuntament de Gandia es mesura la precipitació a aquest punt i tot indica que és un dels llocs de major precipitació a aquest punt i tot indica que és un dels llocs de major pluviometria del terriori valencià”. A més va voler agrair la gestió realitzada pel director general de Medi Natural, Daniel Muñoz.

Els elevats registres de precipitació es deuen a la peculiar orografia de la zona. Les zones muntanyoses prelitorals de la Safor i la Marina Alta són les que registren els majors valors pluviomètrics del nostre territori.

L’estació meteorològica automàtica que s’hi instal·larà serà completa i tindrpa diferents sensors per a mesurar diversos paràmetres (temperatura, humitat relativa, precipitació, vent, pressió…). A més, se la complentarà amb un pluviòmetre manual homologat per a corroborar els registres pluviomètrics d’aquest peculiar paratge natural municipal.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS