29.5 C
Gandia
25 julio 2024
InicioNoticiasEleccionesDiana Morant: "La nova etapa que obrim hui per a Gandia serà...

Diana Morant: «La nova etapa que obrim hui per a Gandia serà molt millor que la que acabem de deixar enrere»

- Publicidad -

L’Ajuntament de Gandia ha acollit aquest matí el plenari d’investidura. Un plenari en què ha resultat escollida la socialista Diana Morant, alcaldessa de la ciutat per a la pròxima legislatura gràcies als vots favorables del PSPV-PSOE (11) i Compromís Més Gandia Unida (4).

El saló de plenaris del consistori s’ha quedat menut per a un acte on ha assistit la Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; els exalcaldes socialistes Pepa Frau i José Manuel Orengo, representants de col·lectius socials i empresarials, i públic en general.

Després de la seua investidura, la ja alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, ha volgut destacar que «Hui estem ací reunits les 25 dones i homes als quals els gandians i gandianes ens han confiat la responsabilitat de fer front als problemes de la nostra ciutat; de reactivar un nou període polític basat en l’entesa entre els diferents partits i ideologies; i d’avançar«.

«Tinc l’honor de prometre el meu càrrec com a alcaldessa de Gandia per segona vegada. Vos assegure que ho faig amb la mateixa determinació, responsabilitat i amor per la meua ciutat que fa quatre anys» va declarar Morant qui ha insistit en la necessitat del diàleg com a essència de la democràcia. «Tornem a desenvolupar la cultura dels pactes, dels consensos, perquè si els governants no ens entenem i no som capaços d’arribar a acords mai no podrà avançar una ciutat. L’acord, gratifica, mentre que la imposició, debilita».

«Res descobrisc si els dic que aquests quatre anys han estat molt complicats per la situació econòmica de l’Ajuntament. Però Gandia, que és una ciutat que sempre s’aixeca i segueix endavant en les pitjors circumstàncies, ha tornat a brillar i ser una ciutat on molts municipis es miren. I ho ha fet gràcies a una bona, responsable i seriosa gestió, però sobretot, gràcies a la implicació de la seua ciutadania, que ha sabut comprendre els problemes i afrontar-los. Des de la meua posició com a alcaldessa els dic que la gent que més pateix i la gent que més ajuda necessita, continuarà sent la prioritat màxima dels que governem per a les persones«.

«La nova etapa que obrim hui per a Gandia serà molt millor que la que acabem de deixar enrere. Serà l’etapa de l’arribada de les inversions, de l’arribada d’oportunitats, després de seure les bases del Palau de Justícia, l’Espai Soci Sanitari de Roís de Corella i la reforma de tots els centres educatius públics. I, a més, després de modernitzar tots els polígons industrials de Gandia» i afegia que «Com ho hem fet en l’última legislatura, ens seguirem deixant la pell treballant per Gandia. I, una vegada més, volem comptar amb tots els partits polítics i amb tota la ciutadania. Nosaltres governem, és cert, però volem fer-ho sempre del costat de la gent, escoltant-la i fent-la partícip de la política. Perquè la política mai serà útil si no resol els problemes de les persones«.

«El nostre full de ruta, de fet, ve marcat pel bon govern. I el bon govern, per valors com la participació d’homes i dones, la legalitat, la transparència, la responsabilitat, el consens, l’equitat, l’eficàcia, l’eficiència i la sensibilitat» va continuar Morant afegint que «tota política ha d’assentar-se en conviccions. No pot convertir-se en mera administració dels assumptes públics sinó que ha de marcar les pautes de l’acció col·lectiva i reflectir les aspiracions de la societat, la seua empenta a vèncer els obstacles i superar els desafiaments. Un bon govern té en compte durant la presa de decisions a la minoria i les seues peticions, així com la veu dels més desfavorits. I també treballa per a les necessitats presents i futures de la societat«.

Hui, totes i tots, fem un gran pas per a construir la millor Gandia. Tenim molts reptes al davant en aquesta nova i apassionant etapa. El que ara se’ns exigeix ​​és la responsabilitat de saber que tenim unes obligacions contretes amb totes les gandianes i els gandians. Assumim, de bon grat, que res hi ha més satisfactori com el lliurament total a una tasca que sabem difícil, però esperançadora. Fem-ho, totes i tots els que hui estem en aquest Saló de Plens representant als nostres conciutadans, per Gandia, una ciutat que hui és més lliure, més plural, més oberta i més cohesionada» va finalitzar Diana Morant.

Per la seua banda, en la seua intervenció, el futur vice-alcalde i portaveu de Compromís Més Gandia unida, Josep Alandete, ha destacat la trajectòria democràtica de Compromís (EU Gandia – Bloc – Compromís) a les diferents corporacions des de l’estima cap a Gandia, “això ens uneix des de la nostra diferència de ser i pensar, de relacionar-nos amb l’entorn… Membres d’una ciutat oberta i plural, que s’ha reflectit a l’Ajuntament. Una ciutat orgullosa del que és, del seu entorn i del seu passat. La base de la nostra actuació és el respecte a l’altre i hem treballat i treballarem per millorar entre totes i tots la ciutat que tan volem, desarmant l’odi dels qui volen tornar a la foscor del pensament únic”.

“I ho hem aconseguit en estos quatre anys tan difícils per la situació econòmica heretada de legislatures anteriors, gràcies a l’esforç de la ciutadania, les regidores i regidors i els tècnics municipals. Per això vull fer un esment especial a Lorena, Laura i Xavi, les regidores i regidor que ja no continuen, perquè s’han deixat la pell i la salut per tal de servir a la ciutat. El nostre més sincer agraïment”.

“Arribar al Pacte del Serpis ha estat senzill i esperable per la ciutadania, que ha avalat la tasca realitzada estos quatre anys. I continuarem aprofundint en la línia de progrés perquè ningú patisca, perquè les persones amb noms i cognoms, vinguen d’on vinguen, parlen la llengua que parlen, formen part de les nostres premisses”.

“El programa subscrit al Pacte del Serpis contempla la Gandia de les oportunitats; Una ciutat educadora i saludable; Una Gandia com a potencia cultural i turística, amb un centre comercial obert; Una ciutat sostenible que lluite contra el canvi climàtic; Una ciutat feminista que valore i respecte la diversitat; Una ciutat que impulse la nostra economia productiva, perquè el drama de les desocupació desaparega; On els majors tinguen una vellesa digna; Amb tots els recursos necessaris per a que la nostra joventut puga satisfer els seus projectes i cap dona siga mai més maltractada per la violència masclista”.

“I ho farem com un veí/veïna més, des del govern plural basat en el diàleg i el consens. Amb moltíssima responsabilitat… Volem que els pròxims quatre anys el bé comú siga l’únic govern que ens governe”.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Gandia busca financiación para construir el corredor ciclo peatonal l’Auir-Xeraco

El corredor ciclo-peatonal con arbolado entre la playa de l'Auir y Xeraco podrá ser impulsado gracias a la compra, por parte del Ministerio de...

El PP también apuesta por el corredor verde para unir l’Auhir y Xeraco

El Partido Popular de Gandia, en línea de lo adelantado por la Ministra de Ciencia e Innovación, Diana Morant la mañana del 25 de...

Noelia Penadés, Hermana Mayor del Santo Sepulcro: «Vamos a seguir haciendo SEMANA SANTA en mayúsculas»

“Alegría, ilusión, y un sentimiento de responsabilidad increíble”. Así se siente Noelia Penadés Micó tras ser elegida Hermana Mayor del Santo Sepulcro. Primera en...
- Publicidad -

Noelia Penadés, Hermana Mayor del Santo Sepulcro: «Vamos a seguir haciendo SEMANA SANTA en mayúsculas»

“Alegría, ilusión, y un sentimiento de responsabilidad increíble”. Así se siente Noelia Penadés Micó tras ser elegida Hermana Mayor del Santo Sepulcro. Primera en...

Lucía Castelló: «Espero que el público descubra la magia de la música de Rodrigo y Falla»

La soprano Lucía Castelló se prepara para ofrecer un concierto homenaje a Joaquín Rodrigo en la Insigne Colegiata de Gandia, un evento que promete...
-Publicidad -