10.8 C
Gandia
/ 17 abril 2021

#8MarçGandia, Dia Internacional de les Dones: activitats programades

#8MarçGandia, Dia Internacional de les Dones: activitats programades

Activitats programades per la Xarxa Feminista la Safor-Valldigna per a 8 de març, Dia Internacional de les Dones:

– 10:00 h.- Trobada antic mural “Ens volem vives”. Plaça del Prado.

– 10:30 h.- Volta pels barris amb la Columna Sororitat. Eixida des de la Plaça del Prado.

– 12:00 h.- CONCENTRACIÓ a la Plaça Major de Gandia.

– 14:30 h.- Dinar de germanor a l’Espai de Cures. (Darrere la Casa de la Marquesa. c/ Fundació Vicent Ferrer, 6.)

– 19:00 h.- MANIFESTACIÓ I MARXA DE TORXES. Des de la plaça del Centre de Salut de Beniopa.

Diana Morant ha delegat les seues competències

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha delegat les seues competències en el segon tinent d’Alcalde, Miguel Àngel Picornell, per al dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per secundar la Vaga Feminista convocada per la Comissió 8 de març, integrada per organitzacions del moviment feminista de tot el país.

Les competències recauen en Picornell atés que la vicealcaldessa Lorena Milvaques també se suma a la jornada reivindicativa.

La màxima autoritat municipal se suma a la vaga amb la finalitat de reivindicar una societat més justa i igualitària. “La vaga és una crida contra qualsevol classe de desigualtat, discriminació o violència que pateixen les dones amb la finalitat de demostrar que si les dones parem, pot parar-se el món”, ha assenyalat Morant.

Són molts els motius, segons Morant, per secundar la vaga, entre d’altres: perquè continua existint una bretxa salarial que penalitza les dones, i una discriminació evident que assigna a les dones les feines més mal pagades i menys reconeguts; perquè ja han assassinat una desena de dones en el que va d’any i gairebé mil des de 2003; perquè totes les dones tenen dret a caminar soles pel carrer, lliures i sense por; perquè l’assetjament laboral continua existint; i, en definitiva, perquè no pot ser que la meitat de la població tinga menys drets reals que l’altra meitat de la població.
Així mateix, Morant ha subratllat la importància d’aquesta acció “perquè hi ha partits que volen negar els drets i les conquestes socials que han aconseguit les dones en els últims anys, i no ho permetrem”.

L’alcaldessa ha confirmat la seua assistència el dia 8 de Març a diferents actes organitzats.

“Dones en lluita per la igualtat”

Dins els actes al voltant del #8MarçGandia, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, i altres membres corporatius, ha presentat el mural “Dones en lluita per la igualtat”, de l’artista Toni Espinar, situat a la paret lateral de l’IES Ausiàs March. I ho ha fet acompanyada de la comunitat educativa del centre.

L’alumnat ha llegit les biografies i textos de les dones protagonistes de l’obra, destacades per la seua lluita per la defensa de la igualtat, els drets i llibertats de les dones: Hipatia de Alejandría, Marie Curie, Emma Goldman, M. Montessori, Rosa de Luxemburgo, Clara Campoamor, Victoria Kent, M. Zambrano, Simone de Beauvoir, Violeta Parra, les 13 Roses, Angela Davis, Patti Smith i Maria Mercè Marçal. 

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS