18.6 C
Gandia
/ 19 abril 2021

Obert el termini d’inscripcions per als nous cursos de la UPG

Obert el termini d’inscripcions per als nous cursos de la UPG

Fins el pròxim dia 25 de gener està obert el termini d’inscripcions en els nous cursos de la UPG per al segon quadrimestre del curs 2018-2019.

L’oferta de 512 places de febrer a juny comprén 33 activitats entre cursos, tallers i excursions. Hi ha dues novetats pel que fa als tallers: es recupera el curs  d’Enquadernació i es crega un nou, Usos i aplicacions dels telèfons mòbils.

Els interessats podran formalitzar la inscripció en els locals de la UPG o en els centres socials fins a les 13 hores del dia 25 de gener. Una vegada acceptades les places, la matriculació començarà el 29 de gener i finalitzarà a les 13 hores del 8 de febrer. Els preus es mantenen, igual que el descompte del 20% per a joves i jubilats.

La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, ha fet balanç del primer quadrimestre del curs, destacant l’èxit obtingut. “Hi ha hagut un total de 700 matrículats, dels quals destaquen els pertanyents a la franja intermèdia d’edat. Concretament, de 16 a 34 anys s’han matriculat 69 (12%), de 35 a 64 anys, 330 (60%) i majors de 65 anys es van matricular 138 alumnes(25%). Pel que fa al sexe, continuen sent les dones les que estan al capdavant de la formació en la UPG: 414 dones, enfront de 128 homes”.

Dels cursos, els de Valencià han sigut dels més demanats, per tant s’ha previst realitzar un curs intensiu després de Pasqua.

El director de la Universitat Popular de Gandia, Lluís Romero, ha destacat que “en els 36 anys en què està funcionant la UPG, s’ha fet un bon treball per part dels monitors que ha portat a una  fidelització de l’alumnat. Es busca l’atractiu cada quadrimestre. Un dels cursos estrela ha sigut el d’educació canina. La gent s’ha bolcat i hem hagut de fer dos grups”. Així mateix, ha afegit que “la UPG compta amb la col·laboració d’entitats com l’associació d’Amics de la UPG, que ha gestionat el patrocini de la Caixa Popular en el programa d’excursions al Patrimoni Natural. També les visites a edificis emblemàtics de  la nostra ciutat és una de les activitats amb més èxit”.

Quant a les novetats, Romero ha assenyalat que “el taller d’enquadernació és artesania pura, és fer-te el teu propi llibre o aprendre a restaurar llibres antics. Quant al d’Usos i aplicacions del telèfon mòbil, és una forma de fer front a l’analfabetisme funcional que existeix en persones d’una certa edat, és una manera de posar-se al dia i traure-li profit a aquests dispositius”.

En breu apareixeran les convocatòries per als concursos de narrativa i fotografia que convoca anualment la UPG i als quals podran accedir alumnes i públic en general.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS