19.3 C
Gandia
27 mayo 2024
InicioLa SaforBellreguardEl carrer València de Bellreguard guanya en seguretat vial

El carrer València de Bellreguard guanya en seguretat vial

- Publicidad -

El remodelat carrer València és ja una realitat a Bellreguard, una volta finalitzades les obres de reurbanització dutes a terme durant els darrers mesos, que milloren les condicions de seguretat i accessibilitat en aquesta important via per al trànsit en el municipi després d’una inversió de quasi 190.000 euros dels quals l’Ajuntament ha aportat uns 102.000 euros i la Diputació de València altres 86.000 euros.

El carrer València té en Bellreguard un paper rellevant des del punt de vista del trànsit, en especial en hores punta. No s’ha de perdre de vista que, amb el seu doble sentit de circulació, absorbeix bona part del trànsit tant d’entrada com d’eixida de turismes i autobusos que a diari acudeixen a l’institut. Dóna, a més, accés a tota la zona esportiva del municipi.

Una volta acabada, l’obra redunda en “una millora urbana importantíssima en un dels vials principals del poble, que estava en un estat lamentable”, segons l’alcalde, Àlex Ruiz.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, Joan Marco, ressalta que amb aquesta obra “Bellreguard guanya en la millora del trànsit i, principalment, en seguretat”. També en accessibilitat i serveis, atès que amb les obres s’han incorporat al carrer contenidors del fem soterrats, així com una plaça d’aparcament per a vehicles conduïts per persones amb diversitat funcional, i s’ha remodelat tota la zona de la parada d’autobús junt a l’entrada al carrer des de la N-332 incorporant-ne una marquesina.

El projecte ha suposat l’eliminació de les places d’aparcament d’un dels costats del carrer, i això ha permés alliberar espai per tal d’eixamplar les voreres i incorporar arbrat (tarongers bords) i papereres.

Pel que fa a la seguretat vial, aquesta es veu reforçada també amb la remodelació de l’accés al carrer des de la travessia de la N-332, on s’ha creat una illeta i s’ha instal·lat un semàfor, tot això amb un doble objectiu: reordenar el trànsit i eliminar un punt negre d’accidents en el poble. Així mateix, al llarg de tot el carrer s’han col·locat bandes sonores a fi de reduir la velocitat dels vehicles. Per últim, un tram de vorera s’ha dotat de pilons per tal de garantir la seguretat dels vianants.

El projecte es va adjudicar per 145.813,86 euros. D’ells, 85.825,39 euros provenien de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) del 2017 de la Diputació de València. Per la seua banda, l’Ajuntament de Bellreguard aportava altres 61.998,48 de fons propis, procedents del romanent de tresoreria de l’any 2016.

No obstant això, i amb l’ànim de millorar el projecte incorporant-hi la nova illa de contenidors soterrats, finalment l’Ajuntament ha destinat també altres 40.000 euros del romanent de l’any 2017. Amb això, finalment la inversió municipal per a la reurbanització del carrer València supera els 100.000 euros, als quals es sumen els quasi 86.000 de la Diputació Provincial.

Asfaltat del carrer Colom

El projecte de reurbanització del carrer València és, a més, un exemple de l’aplicació del criteri de racionalitat en les obres durant l’actual legislatura. Degut a que la calçada es trobava en bon estat, s’ha optat per mantindre-lo i eixe sobrant s’ha aprofitat per a dur a terme l’asfaltat del carrer Colom.

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

El Gobierno de España se compromete a que Gandia entre en el Corredor Mediterráneo

El alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, mantuvo esta semana una reunión en el despacho de Alcaldía con Josep Miquel Boira, Comisionado del Gobierno de España...

Luís Rodríguez de Rivera: «Gandia necesita una estrategia turística a largo plazo»

Con una visión clara sobre el presente y futuro del turismo en Gandia, Luis Rodríguez de Rivera, presidente de la Asociación Empresarial Hotelera de...

Los partidos de Gandia comienzan la campaña de las Elecciones Europeas con la pegada de carteles

Las Elecciones Europeas se celebran el próximo 9 de junio y la campaña electoral ya ha comenzado. Tras una cena con los afiliados el...

El Plan Respeto mejora la iluminación de 41 calles de Gandia

Las acciones del Plan Respeto para mejorar la ciudad y el entorno urbana siguen avanzando. El consistorio gandiense está cambiando las luminarias de un...
- Publicidad -

Luís Rodríguez de Rivera: «Gandia necesita una estrategia turística a largo plazo»

Con una visión clara sobre el presente y futuro del turismo en Gandia, Luis Rodríguez de Rivera, presidente de la Asociación Empresarial Hotelera de...

De la duda a la fascinación: Javier Botía promete una «experiencia única» en Fomento AIC

Fomento AIC acogerá este viernes 17 de mayo, a las 22:30 horas, el espectáculo del mentalista Javier Botía. Humor, fenómenos paranormales y una experiencia...
-Publicidad -