23.4 C
Gandia
/ 19 octubre 2021

Vora 2.000 persones visiten l’exposició «El port de Forges» a la Marquesa en menys d’un mes

Vora 2.000 persones visiten l’exposició «El port de Forges» a la Marquesa en menys d’un mes

L’exposició «El port de Forges» es pot visitar fins al diumenge a la sala d’exposicions de la Casa de la Marquesa, organitzada per l’Autoritat Portuària de València, en col·laboració amb Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Universitat d’Alcalá de Henares i el departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de Juan García, representat de l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor, ha fet un balanç de la primera exposició després de la tercera onada de la pandèmia ha estat considerada un èxit, tant pel contingut i la qualitat, com per l’assistència, més de 1.800 persones en menys d’un mes, xifra que es superarà amb tota probabilitat, arribant a les 2.000 visites, si tenim en compte que encara està oberta tot el cap de setmana.

«En un moment difícil per a la cultura, la ciutadania ha sabut valorar el nivell artístic de Forges i de la proposta de l’Autoritat Portuària de València a l’hora d’elegir una exposició d’aquest nivell per a Gandia, per això vull agrair a l’APV, a l’Instituto Quevedo de las Artes del Humor, a la família de Forges i a totes les persones que hi han treballat. Per a Gandia ha sigut un orgull que una mostra, que també té un contingut reivindicatiu i social a través de l’humor, haja estat present en la sala més important de la ciutat», ha destacat el regidor de Cultura.

González també ha destacat l’assitència de col·legis com el Calderón del Grau amb visites guiades, línia en la que estan treballant des del departament de Cultura. «La mostra ha servit perquè les generacions futures valoren el que signifiquen les arts de l’humor, l’art gràfic i crític».

Imatge: Àlex Oltra.

Per la seua banda, García ha recordat la importància per a l’institut i la família que la mostra estiga en Gandia, pels vincles familiars amb la ciutat i la platja. «Mostra també l’esperit ‘forjiano’ que durant més de 50 anys va desenvolupar al llarg de la seua trajectòria en moltíssims mitjans; el material es pot veure en la mostra i en el diari El País fins a finals de mes. Abordant temes clau per a ell: el medi ambient, la igualtat i temes socials en general, el seu gran referent vinculat a la cultura i l’humor. Tot i el moment, cal apostar per la cultura segura i per això anime que la gent aprofite els dies que queden per a visitar l’exposició».

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS