colegiata de gandia

Vaja per davant la prudència que s’ha de tindre a l’hora de valorar la notícia sobre l’aparició fortuïta d’un document que confirma que les pintures del retaule de la Col·legiata no es van cremar ja que el 10 de juny de l’any 1938, les taules de Paolo de San Leocadio junt a altres obres d’art, es trobaven a la duana del port de Marsella.

Des de llavors, han passat molts anys, guerres i canvis polítics que han afectat tot Europa. “Però, amb les dades que ens proporciona el citat document i les notícies que les primeres investigacions han proporcionat, la societat gandiana no pot quedar impassible”, assegura l’historiador de l’art i membre de l’Executiva de Compromís per Gandia, Vicent Pellicer.

Per això mateix, Compromís vol unir-se a la resta de forces polítiques que demanen una investigació minuciosa que ens proporcione totes les dades possibles al respecte. “Sabem el que això significa i la gran dificultat que comporta, per lo qual, tots plegats ens hem de marcar com a primer objectiu, la continuïtat de la línia d’investigació iniciada per tal de seguir el rastre i la possible localització de les citades pintures”.

Deja un comentario