L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per les regidores Laura Morant i Liduvina Gil, van acudir a la Casa de la Marquesa per participar en l’acte de lliurament de guardons de les Olimpíades Matemàtiques, Esportives i Artístiques, organitzades pel col·legi Abecé.

A l’acte van estar presents alumnes i professors del centre; la directora del Col·legi, Jeanette Segarra, qui va agrair el suport del Departament d’Educació; la tennista Anabel Medina, medalla de plata en els jocs olímpics de Pequín de 2008; a més de familiars dels alumnes.

Imatge: Àlex Oltra.

Morant va fer referència al fet que dilluns passat es va celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència i ha destacat que “L’accés de les dones en el món científic i, especialment, al matemàtic, no ha estat fàcil. Segurament, si preguntem per alguna persona que haja fet aportacions decisives en la història de les matemàtiques, ens respondran noms com Pitagoras, Descartes o Newton tot que existeixen figures com Hipatia d’Alexandria, a Sophie Germain o Maria Gaetana Agnesi”.

Imatge: Àlex Oltra.

“Hem de reconéixer que les dones no només no han tingut facilitats sinó que han hagut de superar les grans barreres que se’ls imposaven per ser matemàtiques. Per això, des dels ajuntaments i des dels centres escolars cal treballar des de la base el fet que les xiquetes i xiquets tinguen les mateixes oportunitats. I, al mateix temps, ha de sentir-se lliures per a arribar tan lluny com s’ho proposen”.

Per la seua banda, la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, va donar l’enhorabona al centre per consolidar les jornades, que ja són un referent, conjugant l’esport amb l’ensenyament, fent que l’alumnat aprenga divertint-se.

Imatge: Àlex Oltra.

“Aquesta és la millor manera que té la persona d’aprendre. Mitjançant els reptes de les Olimpíades, l’alumnat treballa habilitats per tal de fer front a qualsevol obstacle que es puga presentar, perquè estaran entrenats per a resoldre’s. També vull felicitar-los per saber innovar, perquè l’educació ha de saber eixir de l’aula i del format llibre. I se dinàmica, creativa i motivadora. És obligació de l’administració local estar al costat de la comunitat educativa i aquest n’és un exemple”.

Deja un comentario