Nou IES Ausiàs March: 24 mesos d’obres i 7,2 milions d’euros

Ja estan adjudicades les obres de l'IES Ausiàs March per 7,2 milions d'euros.

Les obres de remodelació i ampliació de l’institut Ausiàs March ja han sigut adjudicades a la UTE formada per CIVICONS-PROYMES amb un import total de 7,2 milions d’euros. El termini d’execució està previst per a finalitzar en 24 mesos des del seu inici.

El començament de les obres està marcat per les decisions del propi institut. Per a poder començar tan sols és necessari la instal·lació de les aules prefabricades, que es situaran prop del Museu Faller. Segons la Conselleria d’Educació, que és responsable d’aquesta infraestructura, en abril ja estarien els barracons. Des d’eixe moment, ja podrien començar les obres.

Foto: © Àlex Oltra

Com ha assegurat l’alcaldessa Diana Morant, l’institut plantetja dos possibles començaments: aprofitar els 15 dies de vacances de Setmana Santa i traslladar l’alumnat a les aules prefabricades o, per altra banda, esperar al fi de curs i començar l’any 2021-2022 a les altres instal·lacions.

Morant ha assegurat que «apostar per la inversió pública, és apostar per l’ocupació i la generació d’economia circular local, que tanta falta fa en estos moments per afrontar les conseqüències de la covid-19». Amb aquesta actuació es crearan fins 40 llocs de treball directes.

L’Ausiàs March és rehabilitarà per complet. Des de l’edifici original fins l’ampliació d’este. El centre ha començat a tindre unes necessitats actuals, pel que es creu necessari formar un nou accés i una ampliació, sempre mantenint els valors patrimonials originals de l’institut.

Amb tot això, el nou espai comptarà amb 16 aules d’ESO, 8 aules de Batxillerat, 21 aules específiques i 6 espais comuns i serveis. Carmen Fuster, la regidora d’educació, ha assegurat que tota la ciutadania podrà disfrutar d’espais a l’Ausiàs March.

A Gandia li corresponen 23 milions d’euros del Pla Edificant del territori valencià, el qual compta amb un total de 725 milions d’euros. Gandia es té la proporció més gran de tota la comunitat amb 300 euros per cada veí i veïna, mentre que la mitja es troba en 145 € per habitant.

Fuster ha mencionat: «Estem contens i satisfets, ja que considerem que l’Educació és la millor política econòmica i social que pot tindre un govern. Els espais educatius som a recurs pedagògic és fonamental i tenen molt a veure en el procés d’ensenyament-aprenentatge, és a dir, en la motivació per a l’aprenentatge de l’alumnat i com a facilitadors de l’ensenyament del professorat».

Per a concloure, s’ha incidit en totes les millores que està realitzan el govern aquest any. En total s’ha invertit 58 milions d’euros en inversions públiques a Gandia, amb la millora del passeig marítim, l’espai sanitari de Roís de Corella o el nou Palau de Justicia entre altres.

Carmen Fuster ha volgut concloure assegurant que els centres educatius com les Foies o l’Enric Valor estan en els pròxims projectes de l’ajuntament per millorar les seues instal·lacions.

Escribe tu comentario