La Confraria de Pescadors continua faenant, en ser declarat el sector pesquer estratègic durant l’estat d’alarma per l’epidèmia del coronavirus.

La regidora delegada de Pesca, Alícia Izquierdo, ha fet una crida a la ciutadania perquè aquests dies no deixe d’incorporar peix fresc al carro de la compra, sobretot procedent de la Llotja de pescadors del Grau, i ha recordat que el consum moderat de peix és molt beneficiós, sobretot per als sectors més vulnerables a aquesta crisi, com ara la gent gran.

L’Organització Mundial de la Salut recomana el consum de peix perquè disminueixen les possibilitats de patir infarts de miocardi o accidents vasculars cerebrals. Aquest tipus de malalties són més comunes en persones d’edats avançades, i es recomana que s’introduisca el peix en la seua dieta ens 3 i 4 vegades per setmana. L’Omega 3 també té un efecte dissipador i reductor de concentracions de triglicèrids, millorant la circulació sanguínia. Aquesta reducció també afecta disminuint la pressió arterial i protegint el cor.

El peix conté greixos saludables que ajuden a retenir la vitamina D, indispensable per absorbir i fixar el calci a l’os. El peix conté abundants minerals com ara el seleni, el fòsfor, el fluor, el iode i discretes quantitats de vitamines com algunes del complex B, la A en peixos greixosos (tonyina, anguila, verat).  

Deja un comentario