Foto: © Àlex Oltra

La Confraria de Pescadors continua faenant, en ser declarat el sector pesquer estratègic durant l’estat d’alarma per l’epidèmia del coronavirus.

La regidora delegada de Pesca, Alícia Izquierdo, ha fet una crida a la ciutadania perquè aquests dies no deixe d’incorporar peix fresc al carro de la compra, sobretot procedent de la Llotja de pescadors del Grau, i ha recordat que el consum moderat de peix és molt beneficiós, sobretot per als sectors més vulnerables a aquesta crisi, com ara la gent gran.

L’Organització Mundial de la Salut recomana el consum de peix perquè disminueixen les possibilitats de patir infarts de miocardi o accidents vasculars cerebrals. Aquest tipus de malalties són més comunes en persones d’edats avançades, i es recomana que s’introduisca el peix en la seua dieta ens 3 i 4 vegades per setmana. L’Omega 3 també té un efecte dissipador i reductor de concentracions de triglicèrids, millorant la circulació sanguínia. Aquesta reducció també afecta disminuint la pressió arterial i protegint el cor.

El peix conté greixos saludables que ajuden a retenir la vitamina D, indispensable per absorbir i fixar el calci a l’os. El peix conté abundants minerals com ara el seleni, el fòsfor, el fluor, el iode i discretes quantitats de vitamines com algunes del complex B, la A en peixos greixosos (tonyina, anguila, verat).  

Deja un comentario