«L’Amazones et necessita» la campanya a la que dóna suport l’Ajuntament de Gandia

ayuntamiento de gandia subvenciones
Foto: Àlex Oltra

Bolívia està vivint un dels episodis més catastròfics d’incendis forestals. Hi ha un total de 2,3 milions d’hectàrees de bosc calcinades que amenacen amb l’entrada en les reserves naturals de l’Amazones. L’ambaixada boliviana ha sol·licitat l’ajuda d’especialistes en extinció d’incendis de zones hostils. Un equip de bombers espanyols han viatjat a la zona en diferents eixides, entre els que es troba el bomber gandià, Edgar Juan.

Juan ha volgut «fer una crida a la població per a recollir motxilles sulfatadores que els servisquen com a extintors, donada la mancança de la zona, i la impossibilitat de treballar amb camions cisternes. Aquest material serà enviat juntament amb el contingent que eixirà el día 11 d’octubre cap a la Pau, i transportat fins a la zona de treball».

La regidora de Gestió responsable del territori, Alicia Izquierdo, ha ofert la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia possant a disposició el magatzem de la Guarderia rural, situat a l’Aula Natura de la Marjal, per a deixar tot el material que les persones vulguen portar. Izquierdo ha afirmat que «les conseqüències dels incendis a l’Amazones estan sent devastadores des del punt de vista mediambiental. Però cal recordar ens afecten a tothom. La desforestació i aquests incendis tindran conseqüències sobre l’escalfament global, agreujant encara més els efectes actuals del canvi climàtic».

Escribe tu comentario