20.9 C
Gandia
24 mayo 2024
InicioOcioMúsicaIV Gandia Pride: exposicions, cinema, música, poesia, gastronomia y tallers infantils

IV Gandia Pride: exposicions, cinema, música, poesia, gastronomia y tallers infantils

- Publicidad -

“Com sabeu, al voltant del 28 de juny es commemora arreu del món el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. I sempre hi ha algú que ens pregunta per què celebrem el dia de l’Orgull LGTBI. En primer lloc, el celebrem per no oblidar: No oblidar, per exemple, que en massa països, l’homosexualitat, la transsexualitat, la bisexualitat, la intersexualitat… encara estan perseguides o condemnades a mort. També per a recordar les generacions que ens precedeixen que han lluitat pels canvis socials i legals, ni oblidar que als nostres carrers hi ha persones que encara hi passegen sota mirades inquisitives i insults, quan no agressions físiques, que en alguns casos fins i tot acaben amb la mort.  I esta situació de viure sota amenaces i vexacions encara forma part del dia a dia de moltes persones en esta societat”, ha recordat Izquierdo.

Així, Gandia celebra que este dia els drets i les llibertats del col·lectiu Lgtbi siguen més visibles, sent conscients que encara hi ha molta resistència a acceptar que vivim en una societat diversa i que una part considerable de la població pensa que les persones LGTBI no han de mostrar-se l’afecte de manera pública.

Com l’any passat, la data triada per a l’Orgull Gandia d’enguanyha tingut en compte les diferents celebracions de l’Orgull que tenen lloc al nostre voltant. Pel que fa a la programació, s’ha apostat per continuar amb un model propi diferenciat, que posa l’accent en la cultura, amb activitats diverses: exposicions, cinema, música, poesia, gastronomia, tallers infantils.


PROGRAMA GANDIA PRIDE ORGULL 2019

Dimarts 4 de juny

19.00 h i 22.30 h – CINE POT ESPECIAL GANDIA PRIDE. ORGULL LGTBI:

“Girl”  Bèlgica. 100 min ( VOSE). NR menors 16 anys. D: Lukas Dhont. G: Lukas Dhont, Angelo Tijssens. F: Frank van den Eeden. M: Valentin Hadjadj. I: Victor Polster, Valentijn Dhaenens, Nele Hardiman, Arieh Worthalter.

Lara, de 15 anys, somia en convertir-se en ballarina. Amb el suport del seu pare, es llança de ple a aquesta búsqueda inacabable. Però el seu cos no es doblega tan fàcilment a la disciplina que li imposa, perquè, en realitat, quan va nàxier era un xiquet.

Teatre Serrano, Sala B. Preu entrada: 4 €. Reduït: 3 €. Venda anticipada a la Casa de Cultura i a Instanticket.

Col·labora: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. Teatre Serrano.


Dijous 6 de juny

20.00 h – Inauguració EXPOSICIONS a la Biblioteca central de Gandia:

  • “Nus”, il·lustracions de l’artista gandià Dani Garcia. Fins al 24 de juny. Segona planta de la Biblioteca Central.
  • “MOGA exposició”, selecció de còmics i fotografies de temàtica lgtbi del Mostra’t Gandia. Organitza: Associació Poliqroma. Fins al 24 de juny. Primera planta de la Biblioteca Central.

20.00 h – Visita a la SECCIÓ “LLIBRES I DIVERSITAT”. El fons bibliogràfic de temàtica LGTBI de les Biblioteques de Gandia es mostrarà durant tota la setmana a la Biblioteca Central de Gandia. Col·labora: Biblioteques de Gandia.

21.00 h – VEUS PER LA DIVERSITAT. Recital poètic i musical de Saforíssims Societat Literària. Amb acompanyament musical. Lloc: Plaça Major. (Amb micròfon obert per a qui vulga participar-hi, prèvia inscripció [email protected]). Col·labora: Saforíssims, Societat Literària.

22.00 h – ENCESA DE LLUMS DE L’ARC DE SANT MARTÍ a la façana de l’Ajuntament de Gandia. Lloc: Plaça Major.

22.05 h – Ruta DESTAPA’T PER LA DIVERSITAT LGTBI pels bars i restaurants del Centre Històric, Raval i Prado. Col·labora: Departament de Comerç, Associació d’Hostalers del CH-Raval-Prado i Cooperativa de Comerciants del Centre Històric.


Divendres 7 de juny

19.00 h – CONCURS RAP PER LA DIVERSITAT. Inscripció gratuïta, consultar bases en el full web www.cjg.es. 300€ repartits en premis. Lloc: Plaça Rei en Jaume I. Organitza: Consell dels Joves de Gandia. Col·labora: Departament de Diversitat de l’Ajuntament de Gandia.

“Està pensat per a gent jove que normalment no participa en les activitats lgtbi. Es premiarà la millor cançó estil rap, hip-hop, etc… També l’ús del valencià en les lletres. La Sanguinelli i Ausias Del Rey formaran el jurat”, ha explicat Juan.

21.30 h – MOGA – Mostra d’Orgull Gandia Curtmetratges LGTBI, Projecció d’11 curtmetratges especial LGTBI. Lloc: Teatre Serrano, Sala B. Organitza: Associació Poliqroma. Col·labora: Departament de Cultura i Departament de Diversitat.   

“Alguns dels curts formen part de la darrera edició del Mostra’t Gandia. Mostren diferents realitats lgtbi. El gènere de la majoria és la comèdia, una forma divertida que el missatge inclusiu i arribe a la gent”, ha assegurat Ardid.


Dissabte 8 de juny

18.00 h – TALLER «Sigues com sigues, estima a qui estimes» a càrrec de La Sanguinelli. Lloc: Plaça del Rei en Jaume I.

19.00 h – CONCURS TRAVESTI. Inscripció gratuita, consultar bases en el full web www.cjg.es. 200€ repartits en premis. Lloc: Plaça Rei en Jaume I. Organitza: Consell dels Joves de Gandia. Col·labora: Departament de Diversitat de l’Ajuntament de Gandia.

21.00 h – FESTA FINAL GANDIA PRIDE. ORGULL GANDIA 2019. Amb actuacions diverses per la diversitat: Leticia Sabater, Pupi Poisson i La Jungla Party.

Lloc: Plaça Rei en Jaume I. Organitza: Consell dels Joves de Gandia. Col·labora: Departament de Diversitat de l’Ajuntament de Gandia.

“Volem agrair la participació del departament de Comerç en tot el que és l’ambientació que acompanyarà la festa”, explica Valiente.


Divendres 28 de juny

12.00 h – ACTE INSTITUCIONAL amb motiu del DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI. Hissada de bandera de l’arc de sant Martí i lectura del Manifest reivindicatiu.

Lloc: Façana de l’Ajuntament de Gandia.Descarga aquí la programación completa:

- Publicidad -

Escribe tu comentario

- Publicidad -

Los partidos de Gandia comienzan la campaña de las Elecciones Europeas con la pegada de carteles

Las Elecciones Europeas se celebran el próximo 9 de junio y la campaña electoral ya ha comenzado. Tras una cena con los afiliados el...

El Plan Respeto mejora la iluminación de 41 calles de Gandia

Las acciones del Plan Respeto para mejorar la ciudad y el entorno urbana siguen avanzando. El consistorio gandiense está cambiando las luminarias de un...

«Caravana Planeta ODS»: las actividades de seguridad vial llegan a Gandia

La actividad educativa "Caravana Planeta ODS" llegará a Gandia, del 27 al 31 de mayo. El parque Ausiàs March se llenará de actividades, organizadas...

‘Deportes y calidad de vida’: charla y coloquio con especialistas en Gandia

El Club Halterofilia Gandia ha organizado una jornada 'Deportes y calidad de vida' que tendrá lugar a las 18 horas del viernes, 24 de...
- Publicidad -

De la duda a la fascinación: Javier Botía promete una «experiencia única» en Fomento AIC

Fomento AIC acogerá este viernes 17 de mayo, a las 22:30 horas, el espectáculo del mentalista Javier Botía. Humor, fenómenos paranormales y una experiencia...

Aurora Merino, una gandiense que desafía al cáncer y a las olas en el Reto Pelayo Vida 2024

El Reto Pelayo Vida vuelve a contar con una gandiense entre sus candidatas a participar en la expedición de 2024. Aurora Merino lo tuvo...
-Publicidad -