El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la monitora de Fotografia de la Universitat Popular de Gandia (Upg), Ana Amesti i la representant de l’associació Amics de la Upg, l’escriptora i poeta Adriana Serlik.

Aquestes son les bases del III Concurs Fotogràfic “Mira Gandia!” i del 11é Concurs de Relats Breus que organitza el Departament de Cultura, a través de la UPG, amb la col·laboració d’Amics de la UPG.

III Concurs Fotogràfic UPG “Mira Gandia!”

Amb la finalitat d’estimular i premiar econòmicament uns projectes fotogràfics que siguen capaços de mostrar el valor patrimonial, tant el paissatgístic com el cultural i artístic, de la ciutat i el seu entorn. Si en les dues primeres convocatòries el tema del concurs feia referència als valors immobles patrimonials, enguany la mirada s’ha centrat en el patrimoni natural i paisatgístic del nostre entorn.

Horta, muntanya, marjal i mar formen paisatges singulars que, junt amb les zones verdes urbanes, ens proporcionen una rica varietat de fauna i flora, barrancs, boscos, tossals, o coves. Un bast patrimoni que s’enriqueix, a més, per les variacions espectaculars que poden produir els canvis d’estació. Podran participar-hi tots els aficionats a la fotografia que siguen:

  • Alumnes i exalumnes dels cursos de fotografia UPG.
  • Aficionats en general.

Les obres seran individuals. Cada autor podrà presentar un màxim de tres obres. Es valorarà la qualitat artística i el valor documental de les imatges. Totes les fotografies hauran de ser originals, no premiades ni publicades en cap altre concurs i estar lliures de drets que puguen tindre tercers.

El termini d’admissió de les obres serà del 3 de febrer al 25 de març de 2020. Per a cadascuna de les categories, s’estableixen els premis següents:

(A) Alumnes 

  • 1r Premi UPG, valorat en 150 €.
  • 2n Premi UPG, valorat en 100 €.
  • Accèssit: un llibre de fotografia.

(B) Aficionats en general

  • 1r Premi Amics de la UPG, valorat en 150 €
  • 2n Premi Amics de la UPG, valorat en 100 €
  • Accèssit: un llibre de fotografia

Amb les fotografies seleccionades es realitzarà una exposició del 3 al 26 d’abril a la Sala Tossal (edifici Universitat, Carrer Tossal, 8). El lliurament de premis es realitzarà el dia 5 de juny, durant l’acte de fi de curs de la UPG, que tindrà lloc a la Sala Tossal.

Bases completes: aci.

XI Concurs de Relats Breus UPG

Per la seua banda, Serlik ha presentat les bases del XI Concurs de Relats Curts de la UPG. S’estableixen dues categories:

  1. Al millor relat en castellà.
  2. Al millor relat en valencià. 

El relat ha de tractar sobre el canvi climàtic des de qualsevol dels seus aspectes: social, polític, mediàtic, ambiental, etc.. Poden estar escrits en valencià o en castellà i han de ser originals, inèdits, no premiats i no han d’haver sigut presentats en altres certàmens en les mateixes dates. 

Podrà participar-hi qualsevol persona major de 16 anys que ha sigut o és alumna de la UPG o que estiga empadronada a Gandia o qualsevol poble de la Safor. El termini de presentació és del 10 de març al 10 de maig de 2020.

Els relats seleccionats podran ser publicats a proposta del Jurat. En aquest cas els autors hauran de cedir els drets d’autor dels relats a l’entitat editora. Els premis es faran públics el dia 5 de juny de 2020 en l’acte de fi de curs de la UPG.Els guanyadors/es de cadascuna de les seccions rebran 150 Euros i una figura commemorativa original.

Bases completes: https://universitatpopulargandia.blogspot.com/p/bases-ix-concurs-de-relats-breus-upg.html

Deja un comentario