Foto: © Jordi Estevan

Compromís per Gandia ha presentat aquest dijous les al·legacions del col·lectiu a la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana promogut per als canvis de volumetria a la Colònia Ducal. Des de Compromís consideren que aquest plantejament que es fa per part de l’empresa no és beneficiós per a la ciutat de Gandia, ni des del punt de vista patrimonial, ni de model turístic.

Compromís recorda que la coalició mai s’ha oposat a la creació de nous hotels, ja que en el seu programa electoral s’aposta per «la reconversió hotelera de la planta residencial de la platja amb mesures urbanístiques i fiscals afavoridores», però en cap cas afavorint l’especulació urbanística, en detriment del patrimoni o la protecció de la façana litoral. Aposten per un model turístic de qualitat i sostenible, “front a fantasmes del passat que tant de mal han ocasionat al nostre territori”. 

Ivà Bonet, portaveu local de Compromís per Gandia ha recordat que la platja de Gandia és molt gran i hi ha altrs llocs on se poden fer hotels: “De fet, en aquests moments, s’està construint un hotel en la platja de Gandia. No es tracta de decidir entre destruir la singularitat de la Colònia Ducal o la creació de més places hoteleres. Eixa dicotomia és falsa completament. Necessitem més places hoteleres, necessitem més hotels i necessitem protegir el patrimoni que té en aquests moment la ciutat de Gandia, que és ben poc a la platja”.

Ivà Bonet:”Pensem que el valor patrimonial i històric de la Colònia Ducal mereix que siga protegida, que no se desconfigure, ja que és un referent del moviment arquitectònic modern, no només a la ciutat sinó arreu del País Valencià. Aquests dies estem mirant en premsa molts articles al voltant del tema, de destacats arquitectes que estan defensant la singularitat d’aquesta edificació i en la ciutat de Gandia no anem sobrats de edificis singulars, més encara del moviment modern com pot ser l’església de Sant Nicolau, l’edifici de la Tasa o algun altre molt singular en la platja de Gandia. Però la Colònia Ducal és el primer i com a tal necessita, exigeix d’una protecció i no que simplement per fer un negoci això se desconfigure. Això vol dir que compromís està en contra dels hotels a la platja de Gandia? No, per supost. Això vol dir que compromís no vol més places hoteleres a la platja de Gandia?. No. Això vol dir que per fer més places hoteleres hem de destruir el poc patrimoni que té la platja de Gandia? No”.

PUBS Y FRANQUICIAS

Preguntat per la possibilitat que en la primera línia de la Colònia Ducal tornen a obrir pubs i franquícies de restauració, que previsiblement ocasionarien majors perjudicis als veïns que la construcció d’un hotel, Bonet ha assegurat que “aqueix pla B seria legal i aqueixos usos estan permesos, Compromís no s’oposa als usos actuals”, i ha advocat per donar major protecció a aquesta zona de la platja de Gandia.

Sobre la possibilitat que l’empresa propietària dels terrenys modifique el projecte mantenint la construcció d’un hotel, el portaveu dels nacionalistes a Gandia ha afirmat que “nosaltres estem oberts a valorar qualsevol posicionament”.

    

Deja un comentario