Imatge: Àlex Oltra

Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura i Esport, ha enviat una carta a les regidores i regidors de Compromís en l’Ajuntament de Gandia per anunciar les novetats que va informar Conselleria de cara al nou curs 2020-2021.

Conselleria apostarà per una gran inversió pública en matèria educativa i així poder encarar-lo amb totes les garanties de qualitat i seguretat. Hi haurà més personal docent i no docent, més inversió pública als centres, ràtios més baixes i totes les mesures de seguretat i higiene.

Pel que fa a la ciutat de Gandia, l’inversió serà la següent:

Respecte al personal a les escoles i els instituts, augmentarà en 56,8 el professorat per poder reduir ràtios i prestar una atenció més personalitzada a les aules. En l’àmbit de País Valencià serà de 4.374 docents més que se sumen als més de 71.000 ja existents.

També augmentarà el personal no docent, com els monitors i monitores de menjadors. Més de 3.000 persones seran contractades per garantir la distància de seguretat i l’antenció als xiquets.

S’augmenta la inversió en despeses dels centres educatius de Gandia en 210.110 € perquè els nostres centres educatius puguen adaptar-se a les noves situacions que es donaran amb motiu de pandèmia.

Pel que fa a la baizada de ràtios aquest tindrà un màxim de 20 alumnes per aula fins a quart de primària. De cinqué endavant, es garantirà una distància de seguretat d’1,5 metres entre alumnes.

A més, des del 31 de juliol comptem amb el Pla de Prevenció i Protecció per al curs 2020-2021 que determina detalladament les mesures de seguretat.

D’altra banda, s’ha destinat una inversió de 9 milions d’euros als municipis per a la realització d’activitats extraescolars que, a Gandia, serà com a mínim de 123.578,56 €.

Ivà Bonet, secretari local, ha explicat que “l’aposta de la Conselleria d’Educació en Gandia, és una ferma defensa de l’educació pública i de qualitat també en època de pandèmia. Gràcies a l’esforç que està realitzant aquesta conselleria encapçalada per Vicent Marzà, els nostres xiquets i xiquetes podran anar a l’escola amb seguretat”.

Telèfon de contacte de Ivà Bonet, Secretari Local de Compromís Gandia 645 54 01 14.

Deja un comentario