Imagen: Àlex Oltra.

El 8 de març, dia internacional de la dona, es va trobar pintat amb simbologia nazi el mural “Dones en lluita per la igualtat”. L’Ajuntament de Gandia, per la seua banda, estudia accions legals en contra de l’autor de l’succés”. Paral·lelament a la depuració de responsabilitats, el Consistori ja s’ha posat en contacte amb l’artista, Toni Espinar, per tal de tornar el mural a la normalitat.

El mural, amb un any d’antiguitat, va ser pintat dins el projecte municipal Serpis Urban Art Project, i amb la complicitat de la comunitat educativa de centre, el 8 de març de 2019, com un acte commemoratiu.

Situat a la paret lateral de l’IES Ausiàs March, Representa dones destacades en el llarg de la història i la lluita per la defensa de la igualtat, els Drets i les Llibertats femenines: Hipatia d’Alexandria, Marie Curie, Emma Goldman, M. Montessori , Rosa de Luxemburg, Clara Campoamor, Victoria Kent, el Sr. Zambrano, Simone de Beauvoir, Violeta Parra, les 13 Roses, Angela Davis, Patti Smith i Maria Mercè Marçal.

Deja un comentario